Annonce
Struer

S-politiker på sundhedstogt: ...men går de så ikke bare uden for skolens matrikel og ryger?

Må eleverne på kommunens folkeskoler forlade skolens matrikel for at ryge i skoletiden? Arkivfoto: Michael Nørgaard
Børne- og uddannelsesudvalget fik i denne uge en orientering om rygning, men den stod ikke mål med Lars Møller Pedersens (S) forventninger.
Annonce

Struer: Det var på foranledning af de to socialdemokratiske medlemmer, at Struer Kommunes børne- og uddannelsesudvalg i denne uge blev orienteret om rygning.

Ikke fordi det - så vidt vides - er det store problem blandt politikerne i udvalget. Nej, det orienteringen drejede sig om, var røgfri skoletid.

Ifølge dagsordenen fra mødet er der rygeforbud på kommunens folkeskoler, hvilket betyder, at eleverne ikke må ryge i skoletiden, og det må de ansatte heller ikke.

Gør en elev det alligevel, bliver hjemmet straks kontaktet. Bryder en ansat reglen, er det formentlig en anden sanktion, som hives op af posen. Hvilken fremgår ikke af dagsordenteksten.

Der må altså i det hele taget ikke ryges af nogen på skolernes matrikler, men hvad så hvis eleverne går uden for matriklen for at hente basser hos bageren i et frikvarter, og de lyster at smøge den på vejen?

Ja, det var spørgsmålet, som blandt andre Lars Møller Pedersen (S) gerne ville have et svar på fra forvaltningen.

Som vi har forstået det, må eleverne i dag gå uden for matriklen og ryge.

Lars Møller Pedersen (S), medlem af børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune

Annonce

Her er svaret, Lars

Det fik den socialdemokratiske politiker ifølge eget udsagn ikke. Det var i hvert fald ikke så entydigt, at han gik hjem og var tilfreds.

- Som vi har forstået det, må eleverne i dag gå uden for matriklen og ryge, sagde Lars Møller Pedersen inden mødet og bagefter:

- Vi kunne ikke få et helt klart svar på, om eleverne må gå uden for matriklen og ryge, men det kommer forvaltningen med et svar på til vores næste møde.

Omfanget af et eventuelt problem med folkeskoleelever, der forlader skolernes matrikler for at ryge, kender Lars Møller Pedersen ikke, men han har hørt om eksempler på det.

Casper Sand, der er faglig leder i Center for skole og dagtilbud i Struer Kommune, oplyser til Dagbladet, at eleverne i kommunens folkeskoler ikke må ryge, når de er i skole, og det er uanset, hvor de befinder sig.

- Det her gælder jo også, når de er på lejrskole eller på ture ud af huset, så det betyder ikke noget, om de må gå ud fra skolens område (i skoletiden, red.) eller ej, siger den faglige leder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce