Annonce
Holstebro

S har Holstebro-motorvej med på stor ønskeliste

Færdiggørelsen af Holstebro-motorvejen bliver et af de store valgtemaer i Nordvestjylland. Den endelige garanti mangler endnu, selv om lokale kandidater prioriterer den meget højt. Foto: Morten Stricker

Socialdemokratiet har færdiggørelse af Holstebro-motorvejen med på bred ønskeliste over kommende trafikinvesteringer i Danmark. Venstre tvivler på, at Socialdemokratiet får råd til at lukke hullet.

Annonce

Holstebro: Udlændinge, sundhed og klima bliver med garanti de meget varme emner, når danskerne skal vælge et nyt Folketing i løbet af de næste fire måneder.

Uanset de store landspolitiske temaer bliver lukningen af motorvejshullet omkring Herning et af de helt store valgtemaer i Nordvestjylland.

I denne uge har Socialdemokratiet udsendt en liste med en række ønsker til investeringer i kommende trafikprojekter i de næste ti år.

Som udgangspunkt afsætter Socialdemokratiet 70 milliarder kroner. Et af punkterne i bunden af listen er færdiggørelse af Holstebro-motorvejen.

- Det betyder ikke noget, at den står blandt de nederste på listen. Der er tale om række projekter, hvor vi ikke har taget stilling til prioriteringen. Overordnet ønsker vi en balance mellem investeringer i den kollektive trafik og flere veje, siger folketingsmedlem Annette Lind (S), der er valgt i Holstebro-kredsen.

Hun lægger ikke skjul på, at det står meget højt på hendes dagsorden at få lukket hullet ved Herning.

- Jeg gør alt, hvad jeg kan for at lægge pres på gruppen, så vi får lukket det hul, så hurtig som muligt. Det samme gør Mogens Jensen, der er valgt i Herning. Det er meget afgørende for sikkerheden, at der bliver motorvej hele vejen. Der er heller ikke tale om et nyt projekt, og prisen på 500 millioner er til at have med at gøre i sammenligning med andre investeringer i trafik, siger Annette Lind.

Hun roser den lokale motorvejsgruppe for et stort stykke arbejde. Hun er også på linje med dem, når det handler om, at det vigtigste er at få lukket det lange stykke øst om Herning, rute 18, hvor trafikmængden er klar størst.

Annonce

Langt fra penge nok

Det lokale venstremedlem af Folketinget, Thomas Danielsen, giver ikke meget for den socialdemokratiske ønskeliste.

- Der er tale om en meget lang liste, og der er slet ikke råd til at betale de mange ønsker. Jeg er glad for, at Holstebro-motorvejen er med på listen, men jeg kan godt frygte, at den ryger ud, når det kommer til stykket, siger Thomas Danielsen.

Venstremanden vil gerne høre fra toppen af Socialdemokratiet, at de mener det alvorligt med det sidste stykke motorvej.

- Jeg savner at høre fra andre end Annette Lind, at Socialdemokratiet virkelig vil være med til at færdiggøre motorvejen til Holstebro, siger Thomas Danielsen, der ligeledes frygter, at en ny S-ledet-regering vil nøjes med den billige løsning vest om Herning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Calle hopper over træflisen

Struer

Magiske koncerter på plænen

Coronavirus

Live: Vladimir Putins datter er som en af de første blevet vaccineret mod covid-19, siger han

Annonce