Annonce
Holstebro

Sørvads X Factor-håb drømmer om en karriere som tv-vært

17-årige Nikoline Steen Kristensen fra Sørvad (t.v.) har sunget sig videre i talentkonkurrencen X Factor. Her ses en meget berørt Nikoline med sangeren Oh Land, der skal være hendes mentor de næste uger frem. Fredag gælder det liveshows. Pressefoto: Lasse Lagoni / TV
Fredag kom det frem, at det unge sangtalent Nikoline Steen Kristensen er blandt de ni, der skal dyste om førstepladsen i årets X Factor. Men hvem er hun egentlig - pigen fra Sørvad?

Sørvad: Hun er langt fra hverdagens trummerum hjemme i familiens hus på Kvædevej i Sørvad, den 17-årige Nikoline Steen Kristensen.

For siden slut januar har hun boet i Købehavn sammen med nogle af de andre unge fra tv-sangkonkurrencen, X Factor. Og der kan godt mærkes lidt hjemve i maven indimellem:

- Jeg var ret nervøs, før jeg skulle afsted. Mine forældre er på besøg herovre i den her weekend, og det er jo godt, for jeg savner dem vildt meget i hverdagen. Men der er også noget udfordrende ved at stå på egne ben, og jeg har da lært at tage metroen på egen hånd nu, siger Nikoline Steen Kristensen.

Annonce


Jeg har også overvejet at søge ind på journalisthøjskolen - det er bare meget, man skal vide i den der test.

Nikoline Steen Kristensen, hf-student og deltager i tv-konkurrencen X Factor.


Tv-optagelserne er tilbage fra november, men sidste fredag fik også seerne at vide, at Nikoline er en af de ni finalister, der skal med videre til de liveshows, der første gang løber over skærmen på TV2 næste fredag. Og spændt - det kan man vist roligt sige, at hun er, selvom hun nu virker til at have fået de værste nerver under kontrol:

- Jeg glæder mig helt vildt meget. Jeg var mega nervøs for at stå på scenen de første par gange, jeg lige skulle prøve det. Men jeg har været nede at ligge på scenen og danset rundt på den, og det har hjulpet. Nu er jeg blevet venner med den, og nu er det et trygt sted for mig at stå, synes jeg, siger hun.

De lokales opbakning

Før hun charmerede sig vej ind i X Factor i sommer og efteråret, har tiden gået med at læse HF i Holstebro - og så ellers arbejde i Dagli' Brugsen, hvilket hun også gjorde, da de første X Factor-udsendelser blev sendt ud i æteren.

- Jeg har jo været hjemme, mens mange ikke har vidst, at jeg gik videre til live-shows, så det var først her i fredags, at det kom ud. Men folk har virkelig støttet mig, og det er da sjovt, når folk er kommet ned forbi mig i butikken og sagt; "nå, har du tid til at stå her" og "ej, hvor er du bare sej". Jeg tror da, at mange hepper med, fortæller hun.

København er lidt en anden størrelse end Sørvad. Men hun hygger sig med de andre deltagere - den 17-årige deltager Nikoline. Privatfoto: Nikoline Steen Kristensen

Dertil skal lægges den video, hun fik fra nogle af de lokale borgere i Sørvad, som tv-programmet Go' Morgen Danmark kunne præsentere hende for, da hun gæstede dem i weekenden.

- Sådan en video, hvor de i kor siger, at de støtter mig, og at hele Sørvad hepper - det er så dejligt, siger hun.

Annonce

Fremtiden

Den 17-årige sangfugl drømmer om en karriere foran skærmen. Men ikke nødvendigvis som sanger.

- Jeg vil helt vildt gerne være børnevært på fjernsyn. Jeg kan godt lide det med at nå ud til folk. På efterskolen gik jeg på journalistlinjen, hvor jeg interviewede tv-værten Kristian Gintberg, og han rådede mig til at finde på en idé til et tv-program og så sende det ind til en tv-station - men det er jo lidt af et nåleøje at komme ind i, siger hun og tilføjer:

- Jeg har også overvejet at søge ind på journalisthøjskolen - det er bare meget, man skal vide i den der test, siger hun.

Så langt hun kan huske tilbage, har hun sunget. I flere år har hun sunget i børnekor i Herning, og før X Factor sang hun i a cappella-koret Rumklang på Herning Musikskole.

- Jeg har altid elsket at synge. Det vil jeg altid elske - uanset om jeg går videre eller ej, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce