Annonce
Navne

Sørens enorme viden og lune humor vil blive savnet

Søren Sørensen. Arkivfoto

Bjørn Knud Andersen skriver, på vegne af Phillips-Medisize A/S (tidligere Bang & Olufsen Medicom a/s), følgende mindeord over Søren Sørensen:

Fredag den 12. Februar 2021 tabte Søren Sørensen kampen mod prostatakræft efter lang tids sygdom, 67 år gammel.

Søren blev født den 19. September 1953 i Mosbjerg som landmandssøn og blev student fra Hjørring Gymnasium i 1972. Han uddannede sig som svagstrømsingeniør fra Ingeniørakademiet i Aalborg 1972-1976 og fik sit første job hos daværende Meditronici Hadsund, hvor han var med til at udvikle Danmarks første hjernescannere (1977-1981).


I 1997 startede Søren på Bang & Olufsen Technology/Medicom i Struer, det nuværende Phillips-Medisize, hvor han arbejdede indtil sin, grundet sygdom, alt for tidlige pensionering i 2015.Herefter blev Søren ansat på Nordsøcentret i Hirtshals, hvor han skulle servicere det videnskabelige udstyr på fiskeriundersøgelsesskibet Dana (1981-1984) og samarbejde med universiteter for brugen af udstyret kommercielt. Fra 1984-1985 var Søren ansat på Teknisk Skole i Frederikshavn, hvor han underviste måleteknikere, fulgt af 12 års ansættelse ved det nystartede firma, Cortex i Hadsund, med fokus på udvikling af ultralydsscannere.

I 1997 startede Søren på Bang & Olufsen Technology/Medicom i Struer, det nuværende Phillips-Medisize, hvor han arbejdede indtil sin, grundet sygdom, alt for tidlige pensionering i 2015.

Her blev hans første arbejdsområde auskultations-forretningen, som blandt andet gjorde at han blev involveret i en af firmaets store satsninger indenfor digitale stetoskoper. Dette inkluderede samarbejde med en stor amerikansk kunde og resulterede i involvering i fire generationer af digitale stetoskoper, der alle blev lanceret på det globale marked og krævede betydelig international rejseaktivitet. Søren forestod også, sammen med en global gruppe af specialister, udviklingen af algoritmer til intelligent auskultation, for eksempel at kunne analysere og kategorisere hjertefejl ved hjælp af lydoptagelser fra et digitalt stetoskop.

Herefter fulgte en lang årrække med arbejde indenfor risikohåndtering, som er en kerneproces ved udvikling af sikkert medicinsk udstyr. Søren løftede firmaets evne til at håndtere og dokumentere patienters sikre brug af det udviklede udstyr, hvilket er essentielt for sundhedsmyndighedernes godkendelse. I firmaets andet store fokus område, administration af medicin, blev Søren firmaets spydspids ind i standardiseringsarbejdet. Det var kritisk at følge arbejdet i de ISO-grupper der varetog standardisering indenfor blandt andet medicinske injektorer. Søren var en meget værdig og kompetent ambassadør for firmaet og har sat sine aftryk på ISO 11608 standarderne, også dette arbejde krævede lange og mange rejser overalt på kloden.

Mange kolleger, medarbejdere og ledere i firmaet har nydt godt af Sørens enorme viden og forståelse for udvikling af medicinsk udstyr, og hans stille og rolige facon har kunnet håndtere selv de sværeste kriser. Både hans enorme viden og hans lune sind har været savnet siden hans alt for tidlige pensionering og vil fortsat være savnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce