Annonce
Navne

Søren slipper spaden hos Vestjysk Landboforening

Efter 32 år som planteavlsrådgiver hos Vestjysk er det blevet tid til at gå på pension for Søren Søndergaard. PR-foto
I 32 år har Søren Søndergaard fungeret som planteavlsrådgiver hos Vestjysk Landboforening. Nu går han på pension.

Skjern: I tre årtier har Søren Søndergaard vandret rundt på markerne i Vestjylland, hvor han har rådgivet landmænd om at give planterne de bedst mulige vækstbetingelser med mindst mulig anstrengelse og med et minimum af hjælpestoffer.

- Spaden har jeg altid med mig. Et spadestik i jorden giver mig straks et godt overblik over, hvordan planterne har det. Gennem et spadestik ser vi rodudviklingen, om rødderne ligger i lag, og om jorden smuldrer og er luftig, og om planten får vand nok. For hvis rødderne ikke har det godt, så kan planterne ikke trives, forklarer Søren Søndergaard.

Nu bliver spaden lagt på hylden, for 25. september går Søren Søndergaard på pension. Fremover skal dagene fyldes med vandreture, rejser til eksotiske lande, ændringer i haven og ikke mindst den lange to-do-liste, som landejendommen ved Skjern kræver - og naturligvis også samvær med hustruen Roselil, børnene Lars, Poul og Line, samt svigerbørn og de seks børnebørn.

- Jeg har set så meget flot natur, velplejede marker, vandløb og fisk med plads til det hele, og hvor alt går op i en højere enhed. Jeg har haft 42 gode år i den her branche, det er på tide at stoppe, siger Søren Søndergaard.

Annonce

Firstmover takker af

Gennem sit arbejdsliv har Søren Søndergaard været en firstmover, blandt andet har han været en meget central profil i det vestjyske pileeventyr, hvor over 400 hektar jord blev tilmeldt pileprojektet til biobrændsel. Et projekt, der i perioden modtog over fire millioner kroner fra Fødevare og Erhverv og Region Midtjylland.

Ligeledes var Søren Søndergaards stedkendskab også udslagsgivende, da en mark op ad Kildsig Grøft ved Spjald kom i spil til et fireårigt projekt om intelligente randzoner.

Søren Søndergaard er i dag også blandt de mest anerkendte eksperter i landet indenfor reduceret jordbearbejdning.

Vestjysk er vært ved en reception 25. september for landmænd, forretningsforbindelser, kolleger, naboer, venner og familie.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce