Annonce
Navne

Søren Nielsen stopper som præst

Søren Nielsen, der har været præst ved Holstbero Kirke siden 1988 og i mange år også har taget sig af Julehjælpen ved Kirkens Korshær i Holstebro Kommune, stopper nu som præst. Arkivfoto: Mette G. Sørensen
Siden 1988 har Søren Nielsen været ansat ved Holstebro Kirke, men fra den 15. marts i år er det slut.

Holstebro: - Der er så mange, der spørger til det, og rygterne går, så nu må du godt skrive nyheden, siger sogne- og korshærspræst Søren Nielsen.

Nyheden, som han snakker om, er, at han stopper som præst ved Holstebro Kirke.

Søren Nielsen har sin sidste gudstjeneste i den kirke, han har været ansat ved siden 1988, søndag den 15. marts, hvorefter han går på pension.

Den 65-årige præst - Søren Nielsen bliver 66 i marts - er opvokset dels i Asp og dels i Harboøre, og er student fra Holstebro Gymnasium, hvor han i øvrigt mødte Jenny, som han er gift med. Parret har tre voksne børn.

Søren Nielsen er teolog fra Aarhus Universitet (1981) og havde sit første embede i Esbjerg fra 1982 til 1988.

Han var i mange år medlem af Holstebro Kunstforening - og i ti år beklædte han formandsposten. Da han i 2013 trådte tilbage fra bestyrelsesarbejdet, fortsatte han som menigt medlem, og plejer fortsat sin store interesse for kunst i sit eget galleri Mejrup, Kunstformidlingen.dk

Hvilke planer har du for fremtiden?

- Planer? Jeg vil se solen stå op og gå ned og lave ingenting i store mængder og passe kærligt på min familie og andre mennesker, siger Søren Nielsen.

Han og Jenny flytter fra Holstebro - først i sommerhuset i Vejlby Klit, og så vil de "tænke sig om og finde en lejlighed eller lille hus et sted".

Der vil i marts komme et større interview med den afgående præst på Dagbladets navnesider.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce