Annonce
Navne

Søren Elbæk i bestyrelsen for Danske Erhvervsskoler og Gymnasier

Søren Elbæk er blevet udpeget af Kommunernes Landsforening til at sidde i bestyrelsen for Danske Erhvervsskoler og Gymnasier. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Søren Elbæk er bestyrelsesmedlem i Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern (UCRS).

Ringkøbing-Skjern: På en generalforsamling, onsdag den 21. april 2021 er Søren Elbæk blevet udpeget af Kommunernes Landsforening til at sidde i bestyrelsen for Danske Erhvervsskoler og Gymnasier.

Søren Elbæk er bestyrelsesmedlem i Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern (UCRS).

- Erhvervsuddannelserne er helt afgørende for store dele af erhvervslivet i Ringkøbing-Skjern Kommune. UCRS er en tydelig del af vores uddannelsesidentitet, og jeg er derfor meget glad for, at Kommunernes Landsforening har udpeget mig til at repræsentere alle kommuners interesser i erhvervsskolernes og gymnasiernes landsorganisation. Jeg glæder mig til det kommende arbejde i bestyrelsen, siger Søren Elbæk.

Annonce

Danske Erhvervsskoler og Gymnasier arbejder i øjeblikket for fem hovedindsatser:

1: Rekruttering og fastholdelse på erhvervsuddannelserne: I 2025 vil Danmark mangle 60.000-85.000 faglærte. Vi arbejder for at få flere unge og voksne til at vælge en erhvervsuddannelse og samtidig sikre gode vilkår og praktikpladser på uddannelserne, så det virker attraktivt for eleverne.

2: Øget kendskab til erhvervsgymnasiale uddannelser: Vi arbejder for at udbrede kendskabet til de erhvervsgymnasiale uddannelser, bl.a. i grundskolen, befolkningen og blandt meningsdannere. Samtidig skal Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier være en tydelig aktør på det gymnasiale område, som i høj grad bliver inddraget i den offentlige - og politiske - debat om udviklingen af de gymnasiale uddannelser.

3: Styrkelse af medarbejdernes kompetencer gennem efteruddannelse: Arbejdsmarkedet er under hastig udvikling, og jobfunktioner forandrer sig. Det stiller krav til virksomhederne og ikke mindst til medarbejderne, som løbende skal vedligeholde og udvikle deres faglige kvalifikationer. Vi arbejder for at for at skabe politisk opmærksomhed på at styrke voksen- og efteruddannelsesindsatsen samt for at sikre en bedre leverance til virksomhederne og deres medarbejdere.

4: Uddannelsesudbud af høj kvalitet: Udviklingen presser de erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner. Vi udarbejder analyser og løsningsmodeller om økonomistyring og institutionsdrift, der kan bidrage til at nuancere debatten om, hvordan der kan sikres et bredt geografisk uddannelsesudbud af høj kvalitet og med et godt studiemiljø i hele landet.

5: Fremtidsholdbare uddannelser: Den digitale og teknologiske udvikling stiller krav til de elevernes færdigheder. Vi har fokus på at levere uddannelser, der tager højde for fremtidens arbejdsmarked, herunder digitalisering, bæredygtighed og FN’s 17 verdensmål, og vi støtter skolerne i deres daglige arbejde for at forberede deres elever til fremtiden.


Erhvervsuddannelserne er helt afgørende for store dele af erhvervslivet i Ringkøbing-Skjern Kommune. UCRS er en tydelig del af vores uddannelsesidentitet, og jeg er derfor meget glad for, at Kommunernes Landsforening har udpeget mig til at repræsentere alle kommuners interesser i erhvervsskolernes og gymnasiernes landsorganisation.

Søren Elbæk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce