Annonce
Erhverv

Sønnerne ville bare hjælpe deres mor og hendes café gennem corona: Nu har de fået 40 millioner og Bestseller-ejeren i ryggen

Erhvervseventyret Nikolai Aas Pedersen (tv), Storebror Rasmus og Christian Vester (th) startede egentligt med, at de af et godt hjerte hjalp deres forældre, der alle driver forretning i Holstebro. Nu har gamle Holstebro-drenge fået fornemt selskab - og et kapitalindskud fra nogle af landets tungeste iværksættere, hvilket giver dem helt nye muligheder for vækst og ekspansion af deres softwarevirksomhed Easy Live Sales. Pressefoto
Fremtidsplanerne for nystiftet virksomhed har fået et helt nyt afsæt med kapitalindskud fra nogle af landets stærkeste iværksættere, herunder Anders Holch Povlsen.

Holstebro: Softwarevirksomheden Easy Live Sales har kun eksisteret ni-ti måneder, men trækker allerede nu opmærksomhed fra Danmarks rigeste mand, Anders Holch Povlsen, ejer og direktør af modekoncernen Bestseller.

Med opmærksomheden følger den nette sum af 40 millioner kroner. Pr 30. september har Anders Holch Povlsen og yderligere en gruppe af landets stærkeste iværksættere, samlet i selskabet Nordic Makers, købt sig ind i Easy Live Sales. Selskabet har specialiseret sig i liveshopping og salg på sociale medier og har udviklet ja tak robotten Elisa.

- Det er da lidt en katapult-agtig start. Men jeg tror mere, det skyldes, at vi udbyder et produkt, mange interesserer sig for, og som mange har stor glæde af, og at produktet er værdifuldt, end at vi er exceptionelle, siger administrerende direktør Christian Vester.

Annonce

En ydmyg tilgang og sine jyske rødder har han til fælles med de to andre stiftere, brødrene Nikolai og Rasmus Aas Pedersen. Alle tre stammer fra Holstebro og har forældre, der driver forretning i byen - og netop det fællestræk blev sammen med corona og nedlukningen kimen til den forretningsidé, som nogle af landets tungeste drenge inden for iværksætteri har ønsket at være en del af.

- Det startede med, at Nikolai og Rasmus ville hjælpe deres mor med at udvikle software til online salg, så hun kunne sælge mad ud af huset, mens hendes café var lukket grundet corona. Flere af byens butikker koblede sig på med live salg - blandt andet mine forældre, der har en tøjforretningen Degn Topshop - og jeg hjalp dem lidt med det, fortæller Christian Vester.

Platformen var den rette, kemien var den rette, og mikset af kompetencer var den rette - fandt trekløveret hurtigt ud af, og det de i begyndelsen gjorde af deres gode hjerte og i deres fritid, er i dag deres fuldtidsbeskæftigelse.

Den ene har forstand på at udvikle software, den anden er stærk til at tænke strategisk, og den sidste skarp på kommunikation. Sammen har de et kontor i Aarhus og syv ansatte.

Ekspansion i Europa

Hvilke muligheder giver det jer at få tilført 40 millioner kroner?

- Det betyder jo, at vi har lidt større muskler til at komme ud over stepperne. Det kræver både viden og penge. Vi har - med de folk vi har fået ind - fået de midler, der skal til for at sikre det bedst mulige produkt, og at det hele tiden følger med. Det er første prioritet, så det får størst mulig værdi for brugerne, siger Christian Vester og fortsætter:

- Anden prioritet er, at vi også gerne vil hjælpe flest muligt, først og fremmest i Danmark, men også uden for landets grænser.

Easy Live Sales har for øjeblikket tilknyttet 500 danske virksomheder, men opererer også i Sverige, Norge og Finland.

- Vi begynder nu også i Holland, og i sidste uge hjalp vi vores første færøske butik. Her fulgte én procent af befolkningen med. Det er lidt vildt at tænke på, siger administrerende direktør Christian Vester.

Han ejer selv 20-25 procent af selskabet og har sammen med de to brødre fortsat aktiemajoriteten. Anders Holch Povlsen ejer en fjerdedel, mens Nordic Makers har de resterende 5-10 procent.

Annonce
Struer

Heidis prøve var "atypisk": - Jeg har fået at vide, at det må være Omikron

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Erhverv

26-årig har åbnet egen salon: - Det begyndte med, at jeg klippede min mormor

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Omikron kan være vejen ud af pandemien: Corona vil med tiden sidestilles med influenza, mener norsk forsker

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Erhverv

Charlotte er studerende og medejer af et værtshus: - Det har været travlt, men fedt

Struer

Et pragteksemplar på det grå guld: - Bare vi havde flere som Larsen

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Annonce