Annonce
Sport

Sønderjyske-spiller: Sejr betyder meget mentalt

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Sønderjyske har haft en hård periode, og derfor betyder sejren over Esbjerg meget, siger Christian Jakobsen.

Sønderjyske fik søndag sin første sejr i syv kampe, da holdet slog Esbjerg 2-1 på hjemmebane i 3F Superligaen.

Det har været en mentalt hård periode for Sønderjyske-spillerne, og derfor betyder sejren meget, fortæller Christian Jakobsen.

- Sejren betyder rigtig meget. En ting er de tre point, men det betyder også meget mentalt, at vi endelig får en sejr, siger han.

- Vi har slidt lidt i det på det seneste, så det kommer forhåbentlig til at betyde rigtig meget for os, siger han.

At spillerne har været hårdt ramt på selvtilliden, har holdets cheftræner Glen Riddersholm også kunnet mærke.

Det har hæmmet spillerne så meget, at Sønderjyske har haft, hvad han kalder en vanvittig uge.

- Torsdag havde vi en træning, hvor jeg må erkende, at i de mange år, jeg har været fodboldtræner, kommer den ind i top tre over dårligste træninger, siger han.

Derfor aflyste han fredagens træning for at løfte humøret i truppen og for at få et afbræk.

- Vi lavede noget ude af huset for at skabe smil og humør, for nogle gange kan man tænke så meget, at det bliver en mental blokade, så du simpelthen ikke kan få det, du har i hovedet, ud i benene, siger Riddersholm.

- Jeg siger ikke, det var årsagen til, at vi vandt, men vi havde et udtryk, der gjorde mig fortrøstningsfuld, og det havde jeg også været, selv om vi havde tabt, siger Glen Riddersholm.

Selv om Sønderjyske fik sin første sejr længe, er holdet ikke ude af problemerne endnu, fortæller Riddersholm.

- Vi er ikke ude af det endnu. Vi har stadig mange ting, vi skal lære og lære af, så vi kigger ikke fremad endnu.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Lemvig

Udsalgs-slutspurt i Lemvigs butikker

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce