Kultur

Sønderjyderne lover en festlig aften

- Vi opfører blandt andet en sketch, hvor vi på mystisk vis nok kom til at fremstå som nogle tumper, fortæller Ibeth Pedersen, der ses til højre - i festligt samspil med Olga Bruhn. Privatfoto
Historie, sketch og sange er på programmet, når "sønderjyder" fra Sevel står for underholdningen onsdag aften på Vinderup Plejehjem.

Vinderup: Der bliver ikke 21 forskellige slags kager, som der hører til en traditionelt sønderjysk kaffebord.

Men smagsprøver på det sønderjyske kaffebord er der, når Vennekredsen på Vinderup Plejehjem onsdag klokken 19 inviterer til Sønderjysk Aften.

Vennekredsen får besøg af et sønderjysk hold fra Sevel - med assistance af musiker BoPe. Det er Niels Ebbesen, Ibeth Pedersen, Olga og Boye Bruhn, der alle har sønderjyske rødder.

Hver gang "sønderjyderne" møder hinanden, slår de automatisk over i det gamle modersmål, fortæller halinspektør Ibeth Pedersen.

- Der bliver næsten automatisk trykket på en knap, smiler hun.

Gruppen har tidligere optrådt sammen på alderdomshjemmet i Sevel, og det har inspireret vennekredsen på plejehjemmet i Vinderup til noget tilsvarende.

- Vi opfører blandt andet en sketch, hvor vi på mystisk vis nok kom til at fremstå som nogle tumper, fortæller Ibeth Pedersen.

Holdet har et sanghæfte med, og det er helt givet, at "Ta' en tur med æ spritter" er på programmet. Sønderjyderne synger både selv og synger for på fællessange.

Boye Bruhn fortæller undervejs lidt af Sønderjyllands historie.

Ibeth Pedersen ved ikke, hvilke smagsprøver, der er med på kaffebordet, men hun regner helt sikkert med rugbrødslagkagen brødtorte.

- Den SKAL være med, understreger hun.

Det er yderst sjældent, at hun selv er udsat for et "rigtigt" sønderjysk kagebord med 21 retter.

- Det er der jo ingen, der kan spise længere, forklarer hun.

Der er ingen tilmelding til den sønderjyske aften, hvor alle er velkomne, inviterer vennekredsen.

0/0
Annonce
Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Kultur

Sidste dag med Kentaurlandsbyen

Kultur

Kilen Rock er klar til to dage, men formanden er blevet overrasket

Kultur For abonnenter

Anne, Sanne og Lis triumferede: Fortræffelig fredagsfest med toptunet trekløver

Forrygende: De 7000 publikummere i Ceres Arena i Aarhus genererer en elektricitet, som forplanter sig ned i halgulvet, allerede inden Anne, Sanne og Lis indtager scenen. Med dette publikum i ryggen kan det ikke gå galt, tænker jeg et par minutter før kampstart. Den forudsigelse viser sig at holde stik. Lyden i arenaen er fremragende (omend til den høje side), bandet spiller nærmest fejlfrit og de tre kvinder, som alles øjne og ører hviler på, leverer ikke mindre end en pragtpræstation. Allerede fra åbningsnummeret, Anne Linnet Bands "You're Crazy", konstaterer jeg, at de tre ikoniske, danske sangerinder synger markant bedre end flertallet af deres jævnaldrende mandlige kolleger. I de første sange er det især Sanne Salomonsens soulede stemme, som imponerer mig. Jeg har ikke hørt hende synge bedre i 15 år. Det er sikkert, selvsikkert og sprudler af determination. Da hun alene på scenen trakterer med "Det er ikke det, du siger", er det svært ikke at få gåsehud i den glohede arena. Ufatteligt, at hun kan proppe så meget nerve og sjæl ind i et nummer, hun må have fremført mange hundrede gange.

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Kultur

Forlag sletter 'Lille negerdukke' og andre rim fra Halfdan Rasmussen-bog: - Min far var alt andet end racist

Kultur

Daniel skaber melankolske toner under brobuerne

Annonce