Annonce
Holstebro

Søndergaard El afviser andel i mulig svindelsag fra Forsvaret

"Søndergaard El har aldrig fået personlige gaver eller andet af Forsvaret," skriver direktør Brian Søndergaard i en skriftlig redegørelse til pressen. Foto: Morten Stricker
- Det har været alment kendt i Forsvaret, at der var disse lister. Listen er blevet løbende opdateret og har været nøje kontrolleret, skriver Søndergaard El.

Holstebro: Søndergaard El tager nu til genmæle i sagen om muligt svindel med Forsvarets penge.

Ifølge en tidligere ansat i firmaet, Karsten Hamborg Ravnsgaard, havde Forsvaret en konto hos firmaet Søndergaard El i Holstebro, hvorpå der blev købt alt fra PH-lamper til køkkener.

Søndergaard El fortæller dog, at der blot er tale om en liste (konto, red.), der gør det muligt for forsvaret hurtigt at kunne få ordnet almindeligt arbejde.

"Denne liste har eksisteret et godt stykke tid. Det har været alment kendt i Forsvaret, at der var disse lister. Listen er blevet løbende opdateret og har været nøje kontrolleret af folk fra Forsvaret og Søndergaard El," skriver direktør Brian Søndergaard i redegørelse og fortsætter:

"Listen er blevet brugt til, at de kunne få udført almindelig el-arbejde som udskiftning af belysning, udskiftning af hvidevarer m.m. De har også selv bestilt varer som eksempelvis lamper, pizzaovn og andre hvidevarer til deres køkken på kasernen, drone til inspicering af tagfladerne på kasernerne, palleløfter og foldekasser til deres lager m.m."

Søndergaard El oplyser, at virksomheden er meget villig til at samarbejde med politi og andre myndigheder - og at virksomheden er klar til at fremvise "alle vores fakturaer og øvrigt regnskab til dokumentation."

Ifølge Søndergaard El, er varerne til Forsvaret altid blevet leveret hos Forsvaret eller afhentet af Forsvarets folk på firmaadressen i Holstebro.

"Søndergaard El har aldrig haft mistanke om, at enkeltpersoner skulle have beholdt nogle af disse varer personligt. Søndergaard El har aldrig fået personlige gaver eller andet af Forsvaret," skriver virksomheden.

Brian Søndergaard fortæller i redegørelsen, at det konstant svinger, hvor mange penge der står på kontoen afhængigt af, hvor stort trækket fra Forsvaret er:

"Den offentliggjorte liste er fra april måned og viste, at Forsvaret havde omkring 600.000 kroner til gode ved Søndergaard El. De aktuelle tal på listen viser, at Forsvaret aktuelt skylder Søndergaard El 17.100 kroner," hedder det i redegørelsen.

Dagbladet ville gerne stille Brian Søndergaard yderligere spørgsmål til sagen. Men han oplyser, at han kun vil svare skriftligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce