Annonce
Holstebro

Søndergaard El afviser andel i mulig svindelsag fra Forsvaret

"Søndergaard El har aldrig fået personlige gaver eller andet af Forsvaret," skriver direktør Brian Søndergaard i en skriftlig redegørelse til pressen. Foto: Morten Stricker
- Det har været alment kendt i Forsvaret, at der var disse lister. Listen er blevet løbende opdateret og har været nøje kontrolleret, skriver Søndergaard El.
Annonce

Holstebro: Søndergaard El tager nu til genmæle i sagen om muligt svindel med Forsvarets penge.

Ifølge en tidligere ansat i firmaet, Karsten Hamborg Ravnsgaard, havde Forsvaret en konto hos firmaet Søndergaard El i Holstebro, hvorpå der blev købt alt fra PH-lamper til køkkener.

Søndergaard El fortæller dog, at der blot er tale om en liste (konto, red.), der gør det muligt for forsvaret hurtigt at kunne få ordnet almindeligt arbejde.

"Denne liste har eksisteret et godt stykke tid. Det har været alment kendt i Forsvaret, at der var disse lister. Listen er blevet løbende opdateret og har været nøje kontrolleret af folk fra Forsvaret og Søndergaard El," skriver direktør Brian Søndergaard i redegørelse og fortsætter:

"Listen er blevet brugt til, at de kunne få udført almindelig el-arbejde som udskiftning af belysning, udskiftning af hvidevarer m.m. De har også selv bestilt varer som eksempelvis lamper, pizzaovn og andre hvidevarer til deres køkken på kasernen, drone til inspicering af tagfladerne på kasernerne, palleløfter og foldekasser til deres lager m.m."

Søndergaard El oplyser, at virksomheden er meget villig til at samarbejde med politi og andre myndigheder - og at virksomheden er klar til at fremvise "alle vores fakturaer og øvrigt regnskab til dokumentation."

Ifølge Søndergaard El, er varerne til Forsvaret altid blevet leveret hos Forsvaret eller afhentet af Forsvarets folk på firmaadressen i Holstebro.

"Søndergaard El har aldrig haft mistanke om, at enkeltpersoner skulle have beholdt nogle af disse varer personligt. Søndergaard El har aldrig fået personlige gaver eller andet af Forsvaret," skriver virksomheden.

Brian Søndergaard fortæller i redegørelsen, at det konstant svinger, hvor mange penge der står på kontoen afhængigt af, hvor stort trækket fra Forsvaret er:

"Den offentliggjorte liste er fra april måned og viste, at Forsvaret havde omkring 600.000 kroner til gode ved Søndergaard El. De aktuelle tal på listen viser, at Forsvaret aktuelt skylder Søndergaard El 17.100 kroner," hedder det i redegørelsen.

Dagbladet ville gerne stille Brian Søndergaard yderligere spørgsmål til sagen. Men han oplyser, at han kun vil svare skriftligt.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Tilstandsrapport for huset Europa

Annonce