Annonce
Erhverv

Søn driver tømrerfirma videre

Lars Hoffmann kører sin afdøde fars firma, Tømrerfirmaet Hans Jensen, videre. Han er bosat i København, og det er også her, de fleste af opgaverne laves. Men firmaet forbliver i Struer. Privatfoto

Tømrerfirmaet Hans Jensen, hvis grundlægger gik bort i efteråret, bliver ført videre af sønnen, 43-årige Lars Hoffmann Jensen.

Struer: I september døde Hans Jensen pludseligt, og dermed stod hans tømrerfirma uden ankermand.

Firmaet er dog blevet i Jensen-familien, for sønnen Lars Hoffmann Jensen har overtaget tøjlerne og kører det videre i samme stil.

- Det er de samme folk, der arbejder der, og de samme underentreprenører som fortsætter på det, de har gået og lavet, siger han og fortsætter.

- De fleste af opgaverne under min far var i København. Jeg valgte at tage over og sige mit job op. Jeg har været i 19 år hos Jeudan.

Jeudan er en stor ejendomskoncern, som investerer i og driver større kontor- og boligejendomme i København.

Lars Hoffmann Jensen er ikke uddannet tømrer, men er uddannet på kontor hos Vestjysk Slagteri. Det er alligevel en mand med kendskab til byggebranchen, som har overtaget tømrerfirmaet med base på Gørtlervej.

- Jeg har i de sidste 20-25 år beskæftiget mig med ejendomme, renoveringer og istandsættelser, så det er ikke helt fremmed for mig, siger Lars Hoffmann.

Annonce

Jeg kunne se, at hvis det var noget, som skulle føres videre, så var jeg nok i virkeligheden dén, der kunne gøre det. Og jeg havde også lyst til det. Jeg har tidligere sagt, at hvis jeg ikke skulle være i Jeudan, så skulle jeg lave noget selv. Det her var springbrættet til det.Lars Hoffmann, ejer af Tømrerfirmaet Hans Jensen i Struer.

Ingen dårlig idé

Allerede 1. oktober indtrådte Lars Hoffmann i sin fars firma.

- Det har egentlig aldrig været meningen, at jeg skulle overtage firmaet. Men jeg kendte alligevel min fars forretning rimelig godt, og så sad jeg dér med revisoren og gennemgik nogle sager, og så sagde hun: "Lars, hvorfor ikke, du føler dig godt tilpas med det her", fortæller Lars Hoffmann.

Det måtte han give hende ret i.

- Jeg kunne se, at hvis det var noget, som skulle føres videre, så var jeg nok i virkeligheden dén, der kunne gøre det. Og jeg havde også lyst til det. Jeg har tidligere sagt, at hvis jeg ikke skulle være i Jeudan, så skulle jeg lave noget selv. Det her var springbrættet til det, fortæller han.

Lars Hoffmann snakkede også med nogle af sin fars gamle venner, for at høre dem til idéen om at overtage.

- Der var ikke nogen, der sagde, at det ikke var en god idé. Så jeg tænkte, at så må det være en god idé, griner han.

Lars Hoffmann er glad for sin beslutning.

- Det er godt selv at kunne bestemme. Selvom det er på en træls baggrund, så er det dejligt at kunne føre virksomheden videre, siger han.

Bliver i Struer

Lars Hoffmann er opvokset i Struer, hvor han boede frem til cirka 20 års alderen. Herfra gik tilværelsen via Aarhus til København, hvor han har boet siden.

Selvom mange af tømrerfirmaets opgaver er i København, og chefen nu også bor der, så er der ingen planer om at trække teltpælene op.

- Vi bliver i Struer. Tanken er, at det stadigvæk er et Struer-firma med adresse, hvor vi beholder værksted og kontor. Og jeg vil have en dag eller to på kontoret i Struer hver uge. Og jeg bor i København med min familie, og det er i virkeligheden også her vores opgaver er, så det fungerer ret fint, fortæller Lars Hoffmann.

Firmaet har tre tømrer ansat, som er arbejder som udlæggere i København.

- Tanken er, at vi fortsætte lidt i samme spor, men få nogle flere kunder, slutter Lars Hoffmann.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce