Annonce
Lemvig

Søger om tilskud - må vente på svar til slutningen af året

Bovbjerg Fyr har sammen med Gjellergård søgt om et ekstraordinært driftstilskud. Tre måneders lukning i foråret på grund af coronarestriktioner har været dyrt for fyret. Arkivfoto: Morten Stricker.
Både Gjellergård og Bovbjerg Fyr ønsker en forhøjelse af driftstilskuddet. Formand har forståelse for ansøgningerne, men vil se tiden an
Annonce

Gjellerodde/Bovbjerg: Både hjemstavnsgården Gjellergård og Bovbjerg Fyr må vente til slutningen af året med at få svar på, om de kan få et ekstraordinært driftstilskud i år.

Familie- og kulturudvalget vil nemlig vente til slutningen af året med at se, om der er penge at fordele til forskellige kulturinstitutioner, der har søgt.

- Vi har forståelse for, at udgifterne hos Gjellergård stiger. Det er et sted, der bliver drevet for få midler af engagerede frivillige, og det arbejde har vi stor respekt for. Men vi venter til et møde i december, før vi vil beslutte om de skal have det ekstra driftstilskud. Til den tid har vi overblik over, om der er midler til rådighed, så vi kan forhøje nogle tilskud, siger formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V).

Gjellergård har siden 2012 fået et årligt driftstilskud på 60.000 kroner. Det ønskede hjemstavnsgårdens bestyrelse at få forhøjet til 80.000 kroner, da de gennem årene har fået flere udgifter.

Annonce

Også lukket sidste år

Fra Bovbjerg Fyr lå der en ansøgning om et ekstra driftstilskud på 200.000 kroner. Fyret havde i sin ansøgning peget på, at man i maj så ind i et underskud på op mod 450.000 kroner for i år, og at de likvide midler ville slippe op mod slutningen af året.

Desuden havde fyret haft lukket et halvt år i 2019 på grund af en ombygning og da coronakrisen ramte verden i foråret, var man igen nødt til at lukke i omkring tre måneder.

Gjellergård søger om flere penge. Arkivfoto

Henrik Thygesen anerkender, at der bliver lavet et stort arbejde begge steder, men at det kan blive svært at opfylde begge ansøgninger.

- Vi er opmærksomme på, at man har haft en udfordring på grund af covid-19 på Bovbjerg Fyr, men vi har ikke ubegrænsede midler. Derfor har vi blandt andet sagt til fyret, at man skal tage det roligt og få søgt de hjælpepakker, der er til rådighed, siger udvalgsformanden.


Vi har forståelse for, at udgifterne hos Gjellergård stiger. Det er et sted, der bliver drevet for få midler af engagerede frivillige og det arbejde har vi stor respekt for.

Henrik Thygesen (V), formand for familie- og kulturudvalget


Han var overrasket over, Bovbjerg Fyr havde søgt om et driftstilskud på 200.000 kroner for at klare sig gennem året.

Annonce

Kan gå videre

- Da de lavede ombygningen sidste år var det netop for at de kunne skabe en øget indtjening. Derfor har vi også spurgt om en opdatering på ansøgningen, men den har vi endnu ikke fået, siger Henrik Thygesen.

Han peger på, at Gjellergård har fået 25.000 kroner og Bovbjerg Fyr 50.000 kroner i støtte fra Jysk Energi, der havde udloddet en pulje for at hjælpe kulturinstitutioner gennem coronakrisen,

- Det er penge, der gør en forskel, og derfor er jeg også fortrøstningsfuld på deres vegne, siger Henrik Thygesen.

Han vil dog gerne se på muligheden for at gå videre med ansøgningen fra Bovbjerg Fyr til byrådet, hvis det viser sig, at fyrets problemer er så store, at de får svært ved at klare sig gennem året.

Annonce
Annonce
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Riv Buchholtz' Hus ned!

Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce