Annonce
Vinderup

Søger flere til jobbank: Slagteri gør alt for at sikre den normale drift

Fjerkræslagteriet Rose Poultry opfordrer lige nu ledige til at melde sig i firmaets jobbank. Det sker for at sikre sig, at firmaet kan opretholde produktionen i en worst case situation, hvor mange flere bliver ramt af coronasmitte. Arkivfoto: Morten Stricker
Lige nu opfordrer Rose Poultry flere til at melde sig i firmaets jobbank. Det sker for at sikre, at produktionen kan fortsætte, hvis mange bliver ramt af coronasmitte.

Vinderup: Rose Poultry forsøger lige nu at forberede sig på en situation, hvor mange flere bliver smittet af coronavirus i Danmark. Og det gør firmaet ved at opfordre folk, som interesseret i et job, til at skrive sig op i firmaets jobbank.

- Det gør vi, fordi vi skal være sikre på at kunne opretholde produktionen, selv om en større gruppe ansatte skulle blive syge. Det er en forberedelse til en worst case situation, men jeg håber bestemt, at vi aldrig får brug for planen, siger Jukka Nikkinen, der er administrerende direktør for HKScan i Danmark og herunder Rose Poultry med 450 ansatte.

Det er blandt andet via de nuværende ansatte og gennem 3F, at Rose Poultre har sendt opfordringen om, at flere melder sig i jobbanken.

Coronavirussen har fået firmaet til at foretage en lang række forholdsregler for at holde smitten væk.

- Lige nu er der fokus at sikre vore ansatte men også at de føler sig sikre. Desuden skal vi sikre stabile leverancer til vore kunder, siger Jukka Nikkinen.

Kyllingeslagteriet har heller ingen mulighed for at lukke, da den har kontrakt med producenter af kyllinger.

- Det er kyllinger, som vokser hver dag, og de kan ikke bare vente på at blive slagtet, siger direktøren.

Annonce

Det er en forberedelse til en worst case situation, men jeg håber bestemt, at vi aldrig får brug for planen.

Jukka Nikkinen, administrerende direktør for HKScan i Danmark og herunder Rose Poultry med 450 ansatte.

Godt salg i kyllinger

Han oplever, at der er et større salg af kyllinger i detailbutikkerne end normalt.

- Da krisen begyndte blev der solgt unormalt meget i nogle dage. Nok også kyllinger, som endnu ikke alle er spist, siger Jukka Nikkinen.

Generelt er situationen også præget af, at folk spiser mere hjemme, og at restauranter og kantiner er lukket.

- Vi sælger betydeligt mere til detailhandelen end normalt. Kylling er en nem og god basismad, som passer godt for mange familier, og det mærker vi nu. Til gengæld er der mindre salg til storkøkkener, men vi producerer med fuld fart, siger Jukka Nikkinen.

Til gengæld er sammensætningen af produkter væsentligt ændret.

- Vi pakker mange flere mindre pakninger – og mere fersk kylling til detailhandelen end normalt. Til gengæld er der færre store pakninger – og mindre frosset kød. Men det er en sammensætning, som vi kan justere på fra dag til dag, siger Jukka Nikkinen.

Som andre fødevarevirksomheder er Rose Poultry ikke ramt på salget som følge af coronakrisen, hvor skoler, institutioner og mange arbejdspladser er lukket ned og folk hjemsendt.

- Jeg føler med de mange mindre virksomheder, som er hårdt ramt. Kyllingeproduktion er ikke den værste branche at være i lige nu, siger han.

I øvrigt tager han også selv sine forholdsregler for at mindske smitterisikoen.

- Jeg bor i Aarhus og arbejder især hjemmefra, og jeg har ikke været på slagteriet, siden pandemien startede – og jeg bliver væk, til det er overstået. Det samme gælder de fleste andre i administrationen, siger Jukka Nikkinen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce