Annonce
Sport

Sæsonen sluttede med sjetteplads i seks-timers løb

Mikkel O. Pedersen startede i Dinamic Motorsports bil og fik den kørt mere end ti pladser frem i den første af de seks timer, løbet varede. Arkivfoto: Patrick Hecq
Struer-køreren Mikkel O. Pedersen var hurtigste mand i Dinamic Motorsports Porsche på Formel 1-banen Paul Ricard udenfor Marseilles, da sæsonen i weekenden blev afsluttet.
Annonce

Marseilles: For racerkører Mikkel O. Pedersen fra Struer sluttede den kraftigt afkortede sæson i weekenden i det sydfranske.

På Formel 1-banen Paul Ricard udenfor Marseilles var han sammen med sine to teamkammerater Andrea Rizzoli og Adrien de Leener med til at køre Dinamic Motorsports Porsche 911 GT3 R frem til en sjetteplads i det seks timer lange løb.

- Set over hele sæsonen er jeg tilfreds med min egen indsats, men som racerkører er man aldrig helt tilfreds, med mindre man står øverst på podiet med den største pokal. Det er kun blevet til en pokal i år – for en tredjeplads på Imola – det har været højdepunktet for mig. Men det har også været en helt anden verden for mig i år, siger Mikkel O. Pedersen i en pressemeddelelse.

Efter tre sæsoner i 30 minutters-løb i Porsche Supercuppen i helt identiske biler har 2020-sæsonen budt på løb i – stadigvæk – en Porsche i langdistanceløb mod vidt forskellige konkurrenter i GT World Challenge Europe.

- Når vi kører i et mesterskab med forskellige biler, er der baner, som passer bedre til nogen biler end andre, og Paul Ricard, som vi afsluttede sæsonen på, passede ikke til Porschen, siger Mikkel O. Pedersen.

Annonce

Sjældent sur

- Jeg er sjældent sur, når jeg sidder i en racerbil, men det var jeg. Selv om jeg gjorde alt, hvad jeg kunne på den øvrige del af banen, mistede jeg 4-5 tiendedele på langsiden. Jeg kunne se, at konkurrenter nærmede sig bagfra, gik forbi og så kunne jeg ikke følge dem.

Helt sur var Mikkel O. Pedersen dog ikke efter sæsonafslutningen og sit første løb på den legendariske Paul Ricard-bane. Årets sidste løb udmøntede sig nemlig i flere minutter bag rettet, end han har fået i et stykke tid.

- Det er ikke meget køretid, jeg har fået i bilen efter to løb, hvor vi måtte udgå før tid, men jeg har fået bilen mere og mere ind under huden, og jeg er blevet mere dus med den, og ligesom ved de fire forudgående løb var jeg hurtigste kører i vores bil, siger Mikkel O. Pedersen.


Jeg er sjældent sur, når jeg sidder i en racerbil, men det var jeg. Selv om jeg gjorde alt, hvad jeg kunne på den øvrige del af banen, mistede jeg 4-5 tiendedele på langsiden. Jeg kunne se, at konkurrenter nærmede sig bagfra, gik forbi og så kunne jeg ikke følge dem.

Mikkel O. Pedersen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Mindst 4893 tons døde mink truer miljøet: Beskæmmende, at man ikke vil lytte, siger politiker

Struer

Sand skal sikre glat føre

Annonce