Annonce
Lemvig

Sæsonafslutning med 12 mål og ny tribune

Tilskuerne på Ramme Stadion fik både en masse mål og en ny tribune, da Ramme-Lomborg-Klinkby spillede sæsonens sidste kamp i serie 3. Privatfoto

Ramme: Der var hele 12 mål at glæde sig over i lokalopgøret mod Lidenlund Boldklub, da Ramme-Lomborg-Klinkby serie 3-mandskab lørdag eftermiddag spillede sæsonens sidste kamp.

Men tilskuerne kunne ikke kun glæde sig over en 8-4 sejr, der sikrede hjemmeholdet en tredjeplads i sin serie 3-pulje. De kunne også glæde sig over, at der fremover bliver mulighed for at se fodbold i tørvejr, når de tager turen til Ramme Stadion.

I forbindelse med kampen blev en ny tribune, der med et moderne udtryk bliver kaldt Æ Lounge, nemlig indviet. Indvielsen blev fejret med maner med grillpølser og drikkevarer til de fremmødte.

Tribunen er blevet til i samarbejde med Jysk Energi, der gennem sin sponsorpulje har været med til at finansiere den.

Ramme-Lomborg-Klinkby har også sørget for siddepladser til fodboldtilskuerne. Det er det nærliggende plejecenter Alparken der har fremstillet en mobiltribune med i alt 60 siddepladser, der vil kunne køres hen, hvor der er behov for dem. Det er Alparkens pedel, Bent Christensen, der har fået ideen til siddepladserne. De mobile siddepladser har været i brug i løbet af efterårssæsonen og har vist sig at være populære.

Det var klubikonet Elmer Lange, der fik lov til at klippe den røde snor, der indviede den nye tribune på Ramme Stadion.

Annonce
Klubikonet Elmer Lange klippede den røde snor til den nye tribune. Privatfoto
Formanden for Ramme-Lomborg IF, Arne Bech Poulsen (til venstre) har taget plads på den nye mobiltribune, som plejecentret Alparkens pedel, Bent Christensen, har fået ideen til. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce