Annonce
Holstebro

Sælger våd sommer flere mundbind?

Apoteker Birgitte Nørskov Pedersen fortæller, at man på Løveapoteket i Holstebro har oplevet en markant efterspørgsel efter mundbind.
Der er kommet gang i salget af mundbind ude på apotekerne. - Jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine 24 år i branchen, siger apoteker.
Annonce

Holstebro: Det er ikke mange bøtter solcreme og diarrépiller, der i denne våde sommerperiode bliver langet over disken på apotekerne. Dermed er omsætningen væsentligt lavere end normalt grundet corona. Men særligt én vare er i kraftig vækst. For hvor det for danskerne i starten af nedlukningen handlede om at hamstre håndsprit, er fokus nu flyttet til masker.

- Alene den sidste halvanden uge har vi solgt 21 pakker af de store - med 50 mundbind i hver, så det går stærkt for tiden, siger apoteker Birgitte Nørskov Pedersen, Holstebro Løveapotek.

Sundhedsstyrelsen gik torsdag i sidste uge ud og anbefalede danskerne at købe mundbind og have dem liggende derhjemme, såfremt man skulle få brug for dem, hvis smitten skulle opstå.

I flere nabolande inklusiv Tyskland er det obligatorisk at bære mundbind ved al indendørs ophold. Det kan mærkes på salget hos apotekerne.


Jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine 24 år i branchen.

Birgitte Nørskov Pederse, apoteker.


- Vejret gør nok, at mange ikke bliver i Danmark over ferien, men tager ned syd for grænsen, og så er man altså nødt til at have det med. Så vi ser mange hver dag, der kommer ind og køber, siger Birgitte Nørskov Pedersen.

Lige efter nedlukningen af Danmark fik apotekerne hurtigt udsolgt at mundbind, som man ellers ikke sælger mere end ganske få pakker af om året. Derfor blev det hurtigt en vanskelig vare at skaffe hjem. På Løveapoteket fik man først i starten af maj mundbind hjem igen. Siden da er der solgt over 6000 styk.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine 24 år i branchen, siger hun.

Annonce

Mindre pakker

Billedet er stort set det samme på apoteket i Vinderup. Her kender filalleder Britt Iversen ikke det præcise antal. Men særligt den sidste uges tid har der været travlt på mundbind-fronten.

- Der har været rigtig stor efterspørgsel på dem. Jeg tror, vi har solgt 60 på lidt under en uge, siger hun.

Flere steder har man kun kunnet købe mundbind i 50-styks pakker.

- Og det er medicinsk udstyr, så vi må ikke pakke det om. Men nu har de heldigvis lavet pakker med fem i, som er lidt nemmere at komme til for kunderne, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

TDC arbejder på netværket i Struer

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Holstebro

Plastic-affald blev selvantændt

Annonce