x
Annonce
Ulfborg/Vemb

Sælger ud: Specialbutik med foder er gået konkurs

Vestjydsk Specialfoder, som ligger på Industrivej i Vemb, er 28. februar erklæret konkurs ved Skifteretten. Butikken holder dog åbent indtil videre for at få solgt ud af lageret. Foto: Googlemaps
Vestjydsk Specialfoder i Vemb holder åbent indtil videre for at få solgt ud af lageret, selv om butikken er erklæret konkurs.

VEMB: Byen bliver snart en butik mindre. Det er snart slut med Vestjydsk Specialfoder, som ligger på Industrivej i Vemb. 28. februar blev firmaet erklæret konkurs ved Skifteretten i Holstebro.

Det er advokat Michael Jørgensen fra Bliddal&Holmstrøm i Videbæk, som er kurator i konkursboet.

- Vi skal have afviklet aktiverne bedst mulig, og konkursboet holder butikken åben indtil videre, siger Michael Jørgensen.

Der har været et par ansatte i butikken, der handler med dyrefoder, jagtudstyr, hundefoder og andet udstyr - lidt tilsvarende "Land og Fritid" butikkerne.

- De få ansatte var opsagt inden konkursen, og nu er de to tidligere direktører hyret af konkursboet til at holde butikken åben, siger Michael Jørgensen.

Det er Rene Vestergaard Madsen fra Finderup og Jens Poulsen fra Klinkby, som har ejet butikken ifølge virksomhedsregistret.

Der er ikke ophørsudsalg, men der er 20 procent rabat på alle varer.

- Så længe, der er et fornuftigt salg, holder vi fortsat åbent. Og så må vi finde ud af, om der skal være et egentlig ophørsudsalg, eller restpartiet kan sælges samlet, siger kuratoren.

Om der er chance for at finde en køber til butikken, er tvivlsomt.

- Der er ingen, som har meldt sig som køber. Men det er en mulighed, for det konkursramte selskab ejer selv bygningen, siger Michael Jørgensen.

Han har ikke et bud på årsagen til konkursen.

- Vi er tidligt i processen, så det er det for tidligt at sige noget om, siger Michael Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce