Annonce
Holstebro

Sælger til Aarhus-firma for at sikre udviklingen

Claus Mose Hansen har valgt at sælge sin virksomhed MH Automation. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Holstebro-firmaet MH-Automation er solgt til et aarhusiansk firma for at få mere pondus og sparring. Det er ikke vemodigt, mener ejeren Claus Mose Hansen.

Holstebro: MH-Automation med adresse i Nupark i Holstebro er blevet solgt til aarhusianske EnergySolution.

Ejeren Claus Mose Hansen etablerede MH-Automation i 2008, og han er helt afklaret med, at virksomheden nu er solgt videre. MH-Automation er specialister i el-projekter og automation for foder- og fødevarevirksomheder.

- Jeg synes ikke, det er vemodigt at sælge. Det er jeg afklaret med. Ellers var jeg ikke gået i gang med at undersøge markedet. Det er ti og et halvt år siden, at jeg startede MH-Automation, og jeg er fyldt 50 år, så det var nu, at jeg skal tage næste skridt, hvis virksomheden stadig skal udvikle sig. Vi er også udfordret, når det gælder rekruttering af kvalificeret arbejdskraft, siger Claus Mose Hansen.

Der er tre medarbejdere på kontoret i Nupark. Flere opgaver klares af eksterne medarbejdere.

- Jeg har søgt mere pondus og mere sparring, og det får vi nu med EnergySolution, der passer godt ind i det, vi gerne vil, siger Claus Mose Hansen, der for et halvt år siden begyndte at undersøge mulighederne for et salg eller en fusion.

Annonce

Ikke guldrandet

Det endte med et salg til EnergySolution. MH-Automation kører videre med basen i Nupark. Claus Mose Hansen fortsætter som direktør og daglig leder, men ejerne er nu fra Aarhus.

- Jeg er godt tilfreds med salget. Det er den rigtige løsning i vores situation. Det er ingen guldrandet forretning, men det er heller ikke derfor, at jeg gør det. Det har også været meget vigtigt for mig, at vi kan fortsætte med at servicere vores kunder i Nordvestjylland. Jeg satser også på, at vi i den nærmeste fremtid kan ansætte flere medarbejdere, siger Claus Mose Hansen.

Der var flere bejlere til Holstebro-virksomheden. Hos de nye ejere fra EnergySolution er der glæde over købet.

- Claus har samme opfattelse af kvalitet, som jeg selv har. Han er nærmest hysterisk perfektionistisk, når det kommer til at levere de rigtige løsninger til kunden. Jeg ved, at MH-Automation har et godt ry i branchen, og de har gennem årene specialiseret sig i automation hos fødevarevirksomheder og plastvirksomheder, områder hvor vi også har en stor del af vores kunder. Derfor har jeg store forventninger til vores fremtidige samarbejde, og jeg glæder mig utroligt meget til at komme i gang, siger Martin Raaby Skou, der er administrerende direktør i Aarhus-firmaet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce