x
Annonce
Erhverv

Danskerne har behov for at handle hjemmefra: Thyborøn-virksomhed sælger markant flere fisk via nettet

To dage i ugen sender Harald Iversen og Søn fisk ud til kunder i hele landet. Pressebillede
Harald Iversen og Søn i Thyborøn kan tydeligt mærke, at coronakrisen har givet danskerne behov for at handle fødevarer hjemmefra - der er kommet markant flere kunder i virksomhedens webshop, PostFisk.

Thyborøn: Harald Iversen og Søn i Thyborøn har de seneste måneder oplevet en stigende interesse for at handle i deres webshop, PostFisk, og her under coronakrisen er interessen nærmest eksploderet.

Det har betydet, at Thyborøn-virksomheden nu sender fisk ud til kunderne to dage i ugen i stedet for én dag. Kunder over hele landet kan nu modtage fisk fra Thyborøn både onsdag og fredag.

- Samtidig med at vi nu sender ud to dage i ugen, så har vi to-tre gange så mange kunder pr. afgang. Så vi kan konstatere, at folk gerne vil have fisk til døren, siger Martin Hansen, der er eCommerce manager hos Harald Iversen og Søn og har ansvaret for virksomhedens detailafdeling.

Der bliver således sendt over 100 Postfisk-kasser af sted to gange i ugen.

- Samtidig kan vi også se, at mange køber stort ind for tiden. Det er selvfølgelig også det, hele vores koncept går ud på - nemlig at købe større mængde og betale mindre, siger Martin Hansen.

Harald Iversen og Søn har normalt også to fiskebiler, der kører rundt til faste holdepladser i hele Jylland. I webshoppen kan man også bestille fisk til levering i fiskebilerne. I øjeblikket holder de fiskebiler dog stille for at undgå smitte med coronavirus.

Annonce

Vi kan se på vores adresselister, at vi sælger til hele landet, og der kommer mange nye kunder til i disse dage.

Martin Hansen, ansvarlig for detailafdelingen i Harald Iversen og Søn

Ferske og frosne

PostFisk bliver sendt ud med fragtfirmaet Xpressen. Når de bliver hentet i Thyborøn, bliver de i første omgang kørt til Xpressens central i Herning, hvorfra varerne bliver kørt ud i hele landet. Der er både ferske og frosne fisk i flamingokasser, og de er pakket på en sådan måde, at de kommer frem til kunderne i god stand.

- Vi kan se på vores adresselister, at vi sælger til hele landet, og der kommer mange nye kunder til i disse dage, siger Martin Hansen.

Harald Iversen og Søn opkøber fisk på forskellige fiskeauktioner i Danmark og sender dem til udlandet, og eksporten er det klart største forretningsområde for Thyborøn-firmaet.

Eksporten er til gengæld faldende i disse coronatider, hvor Europa er lukket ned.

- Selv om der stadig skal fødevarer rundt i Europa, så eksporterer vi ikke nær så meget som tidligere. På den baggrund er det selvfølgelig godt, at vi har fået ekstra travlt med vores PostFisk, siger Martin Hansen.

Firmaet på Rødspættevej har cirka 20 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce