Annoncørbetalt indhold

Sådan sparer du bedst på vandet

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Vand er desværre ikke en uendelig ressource, selvom man kan have den fornemmelse når man har rindende vand i vandhanen. Således kan man hurtigt komme til at spilde en masse vand, man ikke bruger, men der er mange gode grunde til at spare på sit vandforbrug. Derfor får du her nogle gode tips til hvordan du bedst sparer på vandet.

Når man er så heldig at man blot skal tænde for vandhanen for at få rindende vand, hvilket de fleste i Holstebro og Struer er, kan man nemt komme til at glemme at vand ikke er en uendelig ressource. Det kan komme til at forme nogle dårlige vaner i mange folks forhold til vandforbrug. Derfor får du her noget stof til eftertanke og gode tips til at mindske vandforbruget.

Annonce

Fem gode tips til at forbedre vandforbruget

Der er mange til man kan gøre, eller undgå at gøre, for at optimere sit vandforbrug og mindske vandspil. Dette er blot nogle gode tips som kan være relevante for mange. Der kan også være specifikke forhold i din situation som ikke er nævnt her, derfor kan du også med fordel læse mere om vandforbrug og vandregningen på Brunata.dk.

1.     Stil vand i køleskabet

Man kan lade vandet løbe længe før der kommer dejlig koldt drikkevand ud af hanen, men det kan der gå meget spildt vandt på, for blot at fylde et enkelt glas op. Man når at lade mere vand gå til spilde end man drikker. Hvis man overvejer hvor meget vand der samlet set går til spilde på alle de gange man hælder et vand op, kan det løbe op på mange, mange litre. En simpel løsning på dét er at fylde en flaske op med vand og lade køle af i køleskabet i stedet.

2.     Luk for vandet

Simpelt, ikke? Det kan være overraskende hvor mange der lader vandet løbet, selv når det ikke bliver brugt til noget. Mens man står og børster tænderne eller skummer hænderne op burde man lukke for vandet, selvom der kun er tale om få sekunder eller minutter. For mange bække små, gør stor å!

3.     Vælg brusebadet

Et karbad kan være dejlig efter lang, hård arbejdsuge. Men hvis du får dårlig samvittighed over spildt vand og har et af slagsen, kan det alligevel være svært at slappe af og nye sit karbad Brusebadet er derimod mere miljøvenligt og vandbesparende. Du skal blot huske at slukke for vandet mens du skummer håret op, ligesom når du børster tænderne.

4.     Mål op

Er du typen der elsker at drikke flere kopper te i løbet af en dag? Uanset om det er te eller kaffe man koger vand op til, kan man igen nemt overestimere mængden af vand der er behov for til koppen. I stedet for at fylde kedlen op med vand du ikke bruger, som der også går en masse spildt energi på at varme op, så mål op med dit glas og på den måde minimér vandspild.

5.     Optimer opvasken

Uanset om man har en opvaskemaskine eller vasker op manuelt, kan man optimere måden man gør det. Sørg for at fulde opvaskemaskinen godt op inden du tænder for startknappen og hvis du ikke har sådan en, kan du fylde sæbevand op i en balje i stedet for at vaske alle tingene under rindende vand.

Sidst, men ikke mindst, kan en vandmåler også være til stor hjælp hvis man vil mindske sit vandforbrug. Mere specifik, kan en fjernaflæst vandmåler gøre en drastisk forskel, idé den giver muligheden for at få indblik i sit forbrug. På den måde kan du både spare gevaldige mængder penge og samtidig skåne miljøet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.