Annonce
Struer

Sådan kan du komme til at bo i Strandbjerggårdparken

Gorm Lind forventer, at byggeriet af de første huse på grunden her i Strandbjerggårdparken i Bremdal kan stå klar til indflytning til sommer. Foto: Johan Gadegaard
Børge Lind & Sønner A/S bygger de første af otte nye boliger i Struer, så de står klar til indflytning til sommer.

Struer: Børge Lind & Sønner A/S fra Linde købte for en måneds tid siden fem af de sidste byggegrunde på den kommunale udstykning i Strandbjerggårdparken i Bremdal.

Byrådet godkendte et salg af alle de fem byggegrunde for 600.000 kroner, som ligger på stribe hen langs Fjordvejen, og Gorm Lind, som er både direktør og medejer af Børge Lind & Sønner A/S, er nu klar til at fortælle mere om, hvad der kommer til at ske.

For det første skal der rykkes lidt på skellet mellem de enkelte matrikler, så de fem byggegrunde bliver til otte.

- Vi har været på jagt efter en storparcel, så vi kunne gennemføre et projekt som det, vi nu går i gang med i Struer, og selv om det ikke er en storparcel, er det da noget, der minder om det, fortæller han og viser tegningerne frem, som viser, hvordan de otte nye huse bliver placeret, og hvordan de kommer til at tage sig ud i det ydre.

- Vi har gjort en del ud af, at det ikke skulle være standardbyggeri, fortæller han og fortæller, at der blandt andet vil blive anvendt sten i forskellige grå-hvide nuancer for at bryde nogle af de lidt større flader på facaderne.

Annonce

Vi har været på jagt efter en storparcel, så vi kunne gennemføre et projekt som det, vi nu går i gang med i Struer, og selv om det ikke er en storparcel, er det da noget, der minder om det.

Gorm Lind, direktør og medejer, Børge Lind & Sønner A/S, Linde

Tiden er moden

Det nye for Børge Lind & Sønner er så blandt andet, at de trods alt bliver ens i udtrykket, som de kommer til at ligge på stribe, og så er det også begrænset, hvor mange byggerier, de har haft i Struer Kommune i løbet af de seneste par år eller fem.

- De fleste opgaver, vi har, er enkeltstående huse, og vi har i løbet af de seneste år haft flest byggerier i Holstebro. Men vi har da også bygget tre huse i Grunderup og et par enkelte i både Vejrum og Linde, fortæller Gorm Lind med en forventning om, at tiden er moden til et nyt byggeri af de otte planlagte huse i Strandbjerggårdparken i Struer.

- Vi vil gerne bygge nyt i Struer Kommune, fortæller han med sin base på Børge Lind & Sønner i Linde og altså strategisk placeret, så det er nemt at nå til både Stuer, Holstebro og Lemvig. Nu med fokus på projektet i Struer.

Rammer bredt

Her bliver de nye husene i Strandbjerggårdparken bygget med et beboelsesareal på 117 kvadratmeter med to værelser, en stue, et soveværelse, et køkken-alrum, bryggers og selvfølgelig bad og toilet.

Desuden får hvert af husene en overdækket terrase, hvor der vil være aftensol fra sydvest, og desuden vil også blive plads til både carport og et mindre redskabsskur på en cirka 570 kvadratmeter stor grund.

- Det er ikke så voldsom stor en have, men fint, hvis man kommer fra noget større. Det kunne for eksempel være seniorer, der gerne vil slippe for at holde andet end græsset og fliserne, som følger med i prisen, vurderer Gorm Lind.

Det samme med hækken, som bliver plantet mellem de enkelte huse, så de ikke hænger sammen som et normalt rækkehus-byggeri.

Husene bliver ens i ydre, men man får sit eget.

- Så det kunne for den sags skyld også være en yngre børnfamilie, der faldt for tanken med et ønske om at kunne købe nyt, hvor det er lige til at flytte ind. Vi synes, vi rammer bredt, og huset i sig selv er stort set vedligeholdelsesfrit, forklarer han.

Gorm Lind forventer at kunne få gennemført en ommatrikulering inden så længe.

- Processen er sat i gang, forklarer han med en forventning om at kunne begynde byggeriet af de første par huse i rækken til februar eller marts, så de kan stå klar til et salg til sommer.

- Vi har ikke besluttet, hvor vi begynder i rækken. Så kommer der nogen med et ønske om at købe et hus på grund nummer to eller syv, er det selvfølgelig der, vi starter, konstaterer han.

- Og skulle man have ønsker om et andet gulv i stuen eller et andet blandingsbatteri på badeværelset, vil der selvfølgelig også være mulighed for at få den kommende bolig indrettet efter nogle mere individuelle ønsker, forsikrer han.

Alt sammen til en anslået pris på 1.790.000 kroner for både bolig, en grund med græs og fliser og hækken som afskærmning mod nærmeste nabo.

Med byggeriet af de nye huse, som Børge Lind & Sønner A/S vil opføre hen langs Fjordvejen kan der nu meldes udsolgt af byggegrunde i Strandbjerggårdparken. Illustration: Hvam Arkitekter
Ud over en lille have på den 570 kvadratmeter store grund får husene også en overdækket terrase med solen ind fra sydvest. Illustration: Hvam Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce