Annonce
Erhverv

Sådan gik det Thilda i Skills

Thilda Oehlenschläger Hansen fra Struer fik en fjerdeplads i årets DM i Skills for ernæringsassistenter. Privatfoto

22-årige Thilda Oehlenschläger Hansen fra Struer deltog i weekenden i DM i Skills. Og selvom hun ikke vandt, så fik hun meget ud af det.

Struer: I weekenden stod Thilda Oehlenschläger Hansen og svedte over gryderne til DM i Skills.

Den 22-årige madglade pige, der til daglig er ernæringsassistent-elev på Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing, var en af ni ernæringsassistenter, der kæmpede om at vinde titlen i deres fag til DM i Skills 2018. Og Thilda endte med en fjerdeplads, hvilket hun selv er meget tilfreds med.

- Overordnet set gik det rigtig godt. Jeg var oppe imod nogen, der var hammerdygtige, så jeg er tilfreds med min præstation, siger hun.

Thilda nåede helt frem til finalen efter at være blevet én ud af fem af de oprindelige ni, der gik videre fra semifinalen.

Den hemmelige udfordring, der udgjorde finalekonkurrencen, ramte dog lige ind på Thildas, ifølge hende selv, svage punkt.

Deltagerne vidste ikke noget om udfordringen og havde blot fået et par enkelte stikord. Casen fik de først udleveret på dagen, og derefter havde de tre timer til at klargøre retterne til dommerne.

- Det var klassiske retter, som vi skulle nytænke på innovative og kreative måder, og det er ikke min stærke side. Så der kappede den for mig. Men jeg nåede helt til finalen, og det er jeg stolt af, siger Thilda.

Overordnet set gik det rigtig godt. Jeg var oppe imod nogen, der var hammerdygtige, så jeg er tilfreds med min præstation.

Thilda Oehlenschläger Hansen, Struer

Mere selvtillid

DM i Skills stod på fra torsdag til lørdag i sidste uge, og selvom hun ikke vandt, så mener den snart kommende ernæringsassistent, at hun har fået meget ud af at være med.

- Jeg har lært enormt meget om mig selv, og jeg har lært, hvordan jeg arbejder under pres. Det med, at man står og arbejder, og der går folk rundt omkring en og kigger med, det har jeg lært meget af. Man skal stå midt i mange mennesker, hvor der sker meget, man er under tidspres og så gælder det bare om at holde fokus. Jeg har fået meget mere selvtillid, og nu ved jeg, at jeg kan det. Jeg har trods alt været med og gennemført det, selvom jeg ikke vandt, siger hun.

Og selvom hun ikke vandt, så kan Thilda nu skrive på CV'et, at hun er blandt de fem bedste ernæringsassistenter i Danmark.

- Det tror jeg bestemt ikke er en dårlig ting at kunne skrive, siger hun med et smil.

Nu glæder den unge pige sig til den skiferie, som hun lørdag tog på med sin kæreste efter konkurrencen, og til at "få sit liv tilbage".

- Det har taget meget tid at være med, så det bliver dejligt at kunne holde lidt fri nu. Men det har helt klart været en af de fedeste oplevelser i mit liv, understreger Thilda.

Vinderen i faget ernæringsassistent blev Amalie Søndergaard-Pedersen fra Graasten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Udvider kapacitet: To testcentre bliver til tre på mandag

Annonce