Annonce
Holstebro

Sådan fordeler smitten sig: Holstebro nærmer sig kedelig top ti

Arkivfoto: Morten Stricker
- Vi følger ret nøje med i udviklingen. Også for at kunne sætte hurtigt ind, hvis det bliver nødvendigt, siger borgmester H.C. Østerby.

Holstebro: Med et incidenstal på 162 er Holstebro Kommune på vej i den gale retning, når det kommer til kommunernes indbyrdes konkurrence.

En konkurrence, hvor det gælder om at ligge så langt nede på listen som muligt, da det handler om, hvor mange smittede kommunerne har.

Incidenstallet sender Holstebro ind som kommunen med det 13. højeste incidenstal. Brøndby Kommune snupper førstepladsen med et incidenstal på 274.

Annonce

Der er i løbet af den seneste uge fundet 95 nye smittetilfælde i Holstebro Kommune, viser tal fra Statens Serum Institut.

Det har betydet, at flere skoler har måttet bede 5.-8. klasser om at blive hjemme fra skole på dagen, hvor de ellers havde udsigt til at vende tilbage på fuldtid. På fem skoler og én daginstitution er der aktuelt tilfælde af covid-19  - på Sønderlandsskolen er der tale om et decideret udbrud.

Kigger man på oversigten over smitten i de nordvestjyske sogne, er det fortsat Nørrelands Sogn, der med 16 tilfælde det seneste døgn topper den negative liste.

Isolerede tilfælde

Borgmester i Holstebro H. C. Østerby (S) tager det foreløbig roligt:

- Jeg er ikke der, hvor jeg vil sige, at jeg er bekymret. Vi har set nogle smitteudbrud blandt andet i forbindelse med en skole og på varmestuen, som er med til at trække tallene markant op. Men det virker også til at være isolerede tilfælde. Kigger vi bredt ud over vores lokalområde, så ser vi ikke nogen sogne, hvor vi er bekymrede - eller tendenser, der bekymrer os, siger Østerby.

Han erkender dog, at marchen op af listen over kommuner med mest smitte gør, at man fra kommunens side er ekstra opmærksom:

- Vi følger ret nøje med i udviklingen. Også for at kunne sætte hurtigt ind, hvis det bliver nødvendigt. Men jeg tror også, at det er ganske forventeligt, at vi vil se en stigning efterhånden, som samfundet åbner mere, siger H.C. Østerby (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce