Annonce
Holstebro

Sådan fordeler smitten sig: Et sogn skiller sig ud

Mens smitten fortsat holdes nede, har kommunen snart færdigvaccineret en fjerdedel af borgerne. Arkivfoto: Morten Stricker

Holstebro: Sognekortet er fyldt med runde nuller.

I 12 ud af Nordvestjyllands 68 sogne er der fundet nye smittetilfælde i den seneste uge, mens de øvrige sogne altså kan prale af, at det er mindst en uge siden, der er fundet nye tilfælde hos dem.

Det er Holstebro Sogn, der står for flest tilfælde med 18 de seneste syv dage. Det er halvdelen af de 36 nye smittetilfælde, der ifølge de nyeste tal fra Statens Serum Institut er fundet i Holstebro Kommune.

Annonce

Sognet er det største i kommunen målt på indbyggertal, hvor det står for cirka en femtedel af kommunens befolkning.

Nørrelands Sogn har næstflest smittede med seks nye tilfælde den seneste uge.

Det testjusterede incidenstal for Holstebro Kommune ligger på 56, hvilket placerer kommunen midt i tabellen for alle landets kommuner.

Kommunen kan glæde sig over at have været på et lavt smitteniveau i længere tid, men det er ikke den eneste milepæl. Snart runder kommunen nemlig et skarpt hjørne, når hver fjerde borger er vaccineret. 24,8 procent af borgerne står nu til at være færdigvaccinerede, viser tallene fra SSI.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce