Annoncørbetalt indhold

Sådan får du mere plads på din computer

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Er du nået til et punkt, hvor du ikke længere kan hente nye programmer ned på din computer, eller computeren måske ikke engang kan downloade nødvendige opdateringer? Så er det på tide at rydde lidt op i computeren. Her er 3 gode råd til, hvordan du nemt kan gøre det.


Annonce

Vær nådesløs

Når det gælder om at frigøre plads på sin computer, er det ofte nemmere, end det ved første øjekast synes. At rydde op på sin computer er nemlig lidt ligesom at rydde op i hjemmet: Man samler så meget ragelse, man inderst inde godt ved, man aldrig kommer til at kigge to gange på, men som man alligevel får et underligt tilknytningsforhold til og ikke kan nænne at smide ud.

Ligesom man nogle gange bare bør kyle alt det gamle børnelegetøj i opbevaringsrummet ud (eller forsøge at sælge det), så har man så mange programmer på sin computer, som man aldrig kommer til at benytte. Mange computere overvåger, hvilke programmer du bruger mest, så tjek dén liste og begynd at sorter ud fra den.

Og så husk lige: Medmindre du har betalt for et program og din licens for længst er løbet ud, så kan du lynhurtigt finde og downloade det igen, hvis du skulle fortryde at slette det. Det samme kan man desværre ikke sige om ragelset i huset – når det først er røget en tur på lossepladsen, er der ingen vej tilbage.


Ekstern harddisk

Er din computer faktisk fyldt op med vigtige filer, du under ingen omstændigheder må slette? Så er en ekstern harddisk vejen frem.

Mange computere kommer med relativt lidt lagringsplads, når vi køber dem, og selvom vi som sagt fylder dem op med unødvendige programmer og filer, så rækker lagringspladsen ofte ikke til mange års brug. Særligt billeder og videoer i høj kvalitet fylder rigtig meget, så disse typer filer kan man med fordel lægge over på en ekstern harddisk.


Diskoprydning

Diskoprydning er en funktion, alle Windows computere har, og som har til formål at frigøre unødvendig diskplads. På Mac hedder den tilsvarende funktion henholdsvis ”optimer lagring” og ”formindsk rod”. Uanset hvad funktionerne kaldes, så går de med få klik ind og sletter filer, du med garanti ikke har brug for og nok ikke engang anede, du havde.

Med diskoprydning kan man også automatisk tømme papirkurven; noget mange mennesker glemmer at gøre og ikke ved optager diskplads. Filer er nemlig ikke helt slettede, før papirkurven tømmes.

I forbindelse med diskoprydning kan du med fordel også lige slette din browserhistorik, så den næste, der låner eller kigger på din computer, ikke lige kommer til at gå ind på en side med titlen dating for kvinder. Det er ikke så heldigt, hvis vedkommende, der låner din computer, pludselig smilende siger: hvad er telefon sex, og du mærker dine kinder blusse.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.