Annonce
Sport

Sådan afgøres op- og nedrykning efter seriefodboldens stop: DBU lader tvivlen komme seriehold til gode

Førsteholdet i Lemvig GF missede oprykningen til serie 1, til gengæld har DBU Jylland nu slået fast, at andetholdet rykker op i serie 3. Foto: Morten Stricker
Annonce

Nordvestjylland: Da statsminister Mette Frederiksen (S) i fredags bebudede yderligere corona-restriktioner, var det samtidig en kæp i hjulet på afslutningen af de jyske serierækker.

Det nye forsamlingsforbud på 10 personer betød at alle seniorkampe fra og med mandag den 26. oktober ikke længere kan afvikles, og dermed måtte en stribe klubber gå på vinterpause uden at vide, om de var rykket op eller ned, eftersom sæsonen ikke bliver spillet til ende.

Derfor har DBU Jylland været nødsaget til at finde en alternativ løsning på årets turneringsafslutning, og har valgt en løsning, som efter DBU Jyllands opfattelse vil imødekomme langt størstedelen af de jyske fodboldklubber. Løsningen indebærer, at hvis man pr. 26. oktober har en teoretisk mulighed for at rykke op eller en teoretisk mulighed for at undgå nedrykning, vil dette blive imødekommet. Samtidig annulleres de planlagte playoff-kampe.

Det er gode nyheder for et par af de nordvestjyske serieklubber. I serie 3 kan Holstebro Boldklub nemlig juble over oprykning til serie 2, mens SHN Ulfborg i den samme pulje undgår nedrykning, da holdet i teorien ville kunne overhale RLK på tredjesidstepladsen.

Også Lemvig GFs ene serie 4-hold rykker op trods en andenplads, da man var indenfor rækkevidde af Vinding UIF. Det samme gør Lidenlund i en anden af serie 4-puljer.

Til gengæld er der ingen hjælp at hente for de hold som for eksempel ikke kunne nå den direkte oprykningsplads, men havde udsigt til en playoff-kamp. Det betyder blandt andet, at Mejrup GU også til foråret må nøjes med at spille i serie 2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce