Annonce
Lemvig

Så vandt fornuften til sidst

Lederfoto fra Lokalredaktør Lars Kamstrup.
Danmarks Afholdsforening er blevet til Landsforeningen for Ædru Livsstil, og straks fjernede man et forbud, der ramte dem, der ikke havde problemer.

Det er dejligt, når fornuften vinder i den sidste ende - selv om det kan tage lang tid.

I dette tilfælde, at der nu igen må serveres alkohol i den kommunale café, Claudis Have, i Lemvig. En café, der giver en dagligdag med indhold for en række borgere med forskellige udfordringer. Det viste sig for nogle år siden, at der lå en historisk klausul på ejendommen, som sagde, at der ikke måtte serveres alkohol, og det var Danmarks Afholdsforening, der skulle have hånd om den klausul. Med misforstået ildhu holdt man så fat i, der ikke måtte serveres alkohol - også af misforstået hensyn til de ansatte, som foreningen ikke mente ville have godt af at have kontakt til alkohol. De ansatte har ikke problemer med alkohol, og de tog det naturligvis ilde op. Men intet hjalp.

Kommunen forsøgte magtanvendelse ved at lave en ny lokalplan. Det var heller ikke god stil, at en kommunen på den måde forsøger at knægte andre, som har retten på sin side. Og forsøget blev da også tilsidesat af højere instanser. Så der blev et alkohol-forbud.

Nu er man så kommet til fornuft i alkoholforeningen. Nye kræfter er kommet til, og her er der straks erkendelse af, at der skal tænkes nyt i kampen for at hjælpe dem, der har problemer med alkohol. Ikke totalt forbud for alle, der ikke har problemer. Men hjælp til dem, de har. Det var en passende modernisering af en ældgammel forening, der har gjort sit i 140 år. Nu er der nye toner, og man har straks trukket forbuddet mod Claudis Have tilbage. Nu er der forståelse for, at forbud ikke skal ramme alle, der ikke skal beskyttes. De fleste kan heldigvis nyde et glas vin til maden, uden det går helt galt med misbrug. Og de ansatte kan igen ranke ryggen efter den misforståede omsorg.

Landsforeningen for Ædru Livsstil hedder alkoholforeningen nu, og det signalerer, at man er på banen for at hjælpe dem, der skal have hjælp. Man er i gang i Nordjylland, og foreningen håber også, at vestjyderne vil tage del i det arbejde, der er rettet mod dem, der virkelig har brug for det.

Godt gået.

Annonce
Nu er der forståelse for, at forbud ikke skal ramme alle, der ikke skal beskyttes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce