Annonce
Debat

Så rullede der lige 1 milliard kr. ind på Nets-topchefs private konto

Hans Kristian Skibby. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Hvor er det dog dejligt for Nets-topchef, at han sådan lige river en milliard hjem til sig selv, vel at mærke oven i den absolut konkurrencedygtige løn som han modtager som direktør for Nets A/S, der blandt andet driver Dankortet og NemID og er medejer af E-Boks.

Således blev virksomheden NETS solgt her i november 2020 for 45 milliarder kroner, ligesom virksomheden også blev solgt tilbage i 2014. I 2014 udløste det en bonus på godt 400 millioner kroner personligt til direktøren - og nu i 2020 udløser det således endnu en salgsbonus personligt til direktøren for 600 millioner kroner. Det er helt ublu med den type aftaler og efter min opfattelse burde det beskattes med 100 procent, så vi kan slippe for den slags vanvittige lukrative aftaler.

Men gad vide, hvem der skal betale regningen? For oven i de 600 millioner som direktøren skal ha’, ja så skal der også fordeles en milliard kroner som 100 andre medarbejdere får til deling?

Jeg ved godt, hvem jeg frygter, at den regning havner hos, nemlig virksomhedens mange kunder. For det ville da være helt tosset at tro, at der ikke sidder et par nye italienske investorer, der gerne vil have deres investering godt forrentet – og hjem igen. Og hvordan får de så det? Jo, det kan de få ved at sende omkostningsbaserede regninger videre til kunderne og dermed i sidste ende forbrugerne af Nets produkter. Det kan eksempelvis ske ved kreativt at hæve gebyrerne. Gebyrer, der rammer os alle. Det sker eksempelvis, når vi bruger dankortet eller benytter andre af Nets produkter til at betale vores regninger.


Det er simpelthen ikke i orden, at forbrugerne skal betale for, at topchefen skummer fløden og forgyldes med over en milliard kroner ned i sine egne lommer!

Hans Kristian Skibby (DF)


Det er simpelthen ikke i orden, at forbrugerne skal betale for, at topchefen skummer fløden og forgyldes med over en milliard kroner ned i sine egne lommer! Belønning for veludført arbejde er helt på sin plads, så bonus til loyale medarbejdere kan være helt ok, men niveauet vi taler om her er helt ude af dimensioner til direktøren.

Der har været en del fokus på bankerne, som nu er underlagt store begrænsninger i forhold til bonusser og lønloft. Grådigheden i aflønningsprogrammer (incitamentsprogrammer) som det fra Nets, matcher til fulde det vi tidligere så i bankerne. Det kan forbrugerne ikke være tjent med. Så det er tid til, at vi kigger nærmere på alle disse ordninger. Vi bliver simpelthen nødt til at få sat en stopper for de alt for lukrative aflønningsprogrammer og salgsbonusser!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Mindst 4893 tons døde mink truer miljøet: Beskæmmende, at man ikke vil lytte, siger politiker

Struer

Sand skal sikre glat føre

Annonce