Annonce
Kultur

Så meget for "tredje gang er lykkens gang": Ingen Reumert til Black Box

"Tango" var nomineret, men søndag aften blev det ikke til en pris, da dansk scenekunst blev fejret. Pressefoto: Teater O

Holstebro: Black Box Theatre må igen "nøjes" med æren af at være blevet nomineret til en Reumert.

For det blev ikke til en pris, da Årets Reumert søndag fejrede dansk scenekunst på Nørrebro Teater.

Black Box Theatre har sammen med Teater O og Nørregaards Teater lavet "Tango", der var nomineret i kategorien "Årets børne-/ungdomsforestilling." Tidligere har "Halbal" og "X-Mythologies" også været nomineret.

"Dig og mig ved daggry" fra Teater Nordkraft endte med at vinde prisen, mens "Kom dans med mig" fra Det Lille Teater var den tredje nominerede.

Der er danmarkspremiere på "Tango" i slutningen af året, og 26. marts - 3. april næste år vises forestillingen på Knudsens i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce