Annonce
Holstebro

Offentliggør ny skolechef i næste uge: Så mange har søgt stillingen

- Jeg synes, det er et meget stærkt felt med mange kompetente ansøgere. Det er jeg meget tilfreds med, siger direktøren for børn og unge, Susanne Ebdrup. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Holstebro Kommune forventer i næste uge at kunne melde navnet ud på Thomas Born Smidts afløser.
Annonce

Holstebro: I alt 11 ansøgninger har Holstebro Kommune modtaget til stillingen som skole- og rådgivningschef.

- Jeg synes, det er et meget stærkt felt med mange kompetente ansøgere. Det er jeg meget tilfreds med, siger direktøren for børn og unge, Susanne Ebdrup.

Er der lokale ansøgere iblandt?

- Det er et blandet felt, og der er ikke kun ansøgere, der bor lokalt i Holstebro Kommune, men også fra andre dele af landet, siger Susanne Ebdrup.

Holstebro Kommune har valgt selv at stå for ansættelsesprocessen, dog er der hentet hjælp eksternt til udarbejdelse af personlighedstest af udvalgte kandidater. De har været inde til første samtale, og fredag afvikles 2. runde samtaler.

Susanne Ebdrup forventer at kunne offentliggøre et navn midt i næste uge.

Annonce

Skal gøre almenområdet stærkere

Den nye skolechef får ansvaret for 14 folkeskoler og skal blandt andet have fokus på "udviklende og forpligtende fællesskaber", på "effekten af vores indsats" og "vilje til ledelse af ledere", fremgår det af stillingsopslaget.

Hvilken profil går I efter?

- Vi kigger efter en profil, der kan arbejde videre med de spor, vi har sat, og som har blik for, hvordan vi understøtter almenområdet til at blive endnu stærkere. Og som kan arbejde endnu mere med kvaliteten, og hvordan vi bliver dygtigere til at bruge data klogt. Vi kigger helt klart efter et menneske, der har indsigt i skolen, skolens indhold og kerneopgaven. Det kan enten være via skoleledererfaring eller en cand.pæd., der har arbejdet i skoleverdenen, siger Susanne Ebdrup.

De seneste to skolechefer har ikke boet i Holstebro og er søgt væk efter få år, og direktøren har ikke lagt skjul på, at hun gerne havde beholdt Thomas Born Smidt et år mere.

- Er det noget, som ansættelsesudvalget vægter, at den næste skolechef gerne skulle blive længere og ikke bare bruge Holstebro som springbræt?

- Jeg går ultimativt efter at få den dygtigste, der matcher stillingen – også i det tilfælde at den dygtigste er en ung upcoming, som jeg godt ved, skal videre om tre eller fem år, siger Susanne Ebdrup, direktør for børn og unge.

Den nye skolechef forventes at kunne tiltræde 1. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce