Annonce
Holstebro

Så mange smittetilfælde skal der til, før skolerne må lukke

Holstebro Kommune har tidligere i pandemien været oppe på et incidenstal på over 200, viser tal fra Statens Serum Institut. Foto: Morten Stricker
En ny model betyder, at den står på skolelukning, hvis en kommune rammer et incidenstal på 200. I Holstebro Kommune svarer det til 117 smittetilfælde.

Holstebro: Genåbningen er så småt begyndt. Frisørerne klipper igen, tatovørerne tatoverer, og inden længe kan man nyde en kop kaffe, en fadøl eller et måltid mad ved en restaurant.

Der er også flere skoleelever tilbage til den fysiske undervisning. Men det kan en stigning i smittetallene sætte en stopper for.

En ny model betyder, at den står på skolelukning, hvis en kommune rammer et incidenstal på 200, lyder det i en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet. Det vil sige, at en kommune har 200 smittede ud af 100.000.

I Holstebro Kommune er det magiske tal, man skal holde sig under, derfor 117 smittetilfælde på en uge.

- Jeg tror, at vi alle har brug for nogle rammer for, hvad der sker hvornår. Og det er klart, at hvis man når op på så højt et incidenstal, er der brug for at lave en kraftig inddæmning, og hvis det så betyder hjemmeundervisning i en periode, må det være den rigtige løsning, siger borgmester H.C. Østerby (S).

Lige nu er der dog et pænt stykke vej til, at den igen står på ren hjemmeundervisning for eleverne. Kommunen kan glæde sig over at indtage en af duksepladserne, når det kommer til et lavt incidenstal.


Vi har set, hvordan det er gået lynhurtigt i andre kommuner, så man skal ikke sige, at det ikke kan ske hos os også.

H.C. Østerby


Incidenstallet for Holstebro Kommune lyder på 6,8 for de seneste syv dage. Det kan kun øerne Fanø, Samsø, Ærø og Læsø prale af at være bedre end.

Annonce

Kan gå lynhurtigt

Selvom der lige nu er langt op til de 117 smittede, der vil betyde skolelukning, kan det gå stærkt. 7. december sidste år har rekorden for flest bekræftede smittetilfælde på en enkelt dag i Holstebro Kommune. Her blev 43 konstateret smittede.

Det var i den periode, at der på landsplan var mere end 3.000 smittede om dagen flere dage i træk.

- Vi har set, hvordan det er gået lynhurtigt i andre kommuner, så man skal ikke sige, at det ikke kan ske hos os også. Derfor tænker jeg også, at det her er en god måde til at undgå, at smitten spreder sig til andre steder, siger borgmesteren.

Skulle det ske, at en kommune når et incidenstal på 200, bliver skolerne automatisk lukket indtil, incidenstallet i kommunen har været under 200 i en uge i træk.

Det er planen, at modellen for den automatiske nedlukning af skoler skal træde i kraft den 12. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce