Holstebro

Så mange nye virksomheder er i økonomiske problemer

Holstebro er en af de kommuner, hvor færrest nye virksomheder har økonomiske problemer. Arkivfoto: Morten Stricker
Fem procent af de 640 selskaber, der blev stiftet i perioden 2014 - 2018, er i økonomiske problemer. Det viser tal fra Iværksætterundersøgelsen 2019.

HOLSTEBRO: Det går godt for nye virksomheder i Holstebro Kommune. Det viser tal fra Iværksætterundersøgelsen. Kun fem procent af de 640 selskaber, der blev stiftet i perioden 2014 - 2018, har økonomiske problemer. Dinero definerer økonomisk problemer som selskaber, der er under konkurs, under tvangsopløsning eller under rekonstruktion. Til sammenligning er det 7.5 procent på landsplan.

- Som iværksætter er man selvfølgelig selv ansvarlig for sin virksomheds økonomi, men der er også en masse eksterne faktorer, som man ikke selv har kontrol over. Man kan være så uheldig at løbe ind i en dårlig betaler. Det har jeg selv oplevet. Vedkommende havde ikke en krone på lommen, men hyrede mig alligevel til et foredrag, og pengene kunne jeg se langt efter. Jeg følte mig røvrendt, og det er en forfærdelig følelse, siger Martin Thorborg, som står bag Dinero, i en pressemeddelelse.

Kommunerne med den højeste procentdel unge virksomheder i økonomiske problemer findes i hovedstadsområdet. I Albertslund er 15,6 procent af disse virksomheder i økonomiske problemer. Det er den højeste andel på landsplan. Vestegnskommunen efterfølges af Ishøj, Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre Kommuner.

Ærø Kommune har med 1,6 procent den laveste andel unge virksomheder i økonomiske problemer. Øboerne efterfølges af Thisted, Billund, Skanderborg og Fanø på de efterfølgende pladser.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Vinderup For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Struer For abonnenter

Veninde om Sagal: Det, hun gør, er så inspirerende

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Annonce