x
Annonce
Erhverv

Så mange butikker har nu lukket i gågaden i Struer

Avisen har talt op, hvor mange butikker der fredag over middag var henholdsvis åbne og lukkede. Foto: Morten Bang Larsen
Fredag lige over middag vovede avisen sig på gaden for at tælle butikker - både de lukkede og de åbne

Struer: Det varede ikke længe, før det første "lukket"-skilt viste sig, da undertegnede forsigtigt indledte en på alle måder uvidenskabelig gennemgang af Struer gågades butikker.

Formålet var at give en eller anden form for overblik, men der er måske egentlig mest af alt tale om et øjebliksbillede - som det jo i øvrigt er tilfældet med det meste for tiden.

Men, hvor mange butikker har lige nu en åben dør? Det var spørgsmålet fredag lige over frokosttid, hvor turen blev indledt i Vestergade.

Her ligger Røde Kors Butik som den første og det med en for nu låst dør. Ud af de i alt 16 butikker, avisens udsendte kunne finde frem til, havde i alt ti gjort som Røde Kors.

Derudover kunne to præsentere det, man bedst af alt kan betegne som begrænset adgang, mens fire butikker havde åbent.

Annonce
Østergade i Struer. Foto: Morten Bang Larsen

Og så Østergade

I Østergade så billedet på pågældende tidspunkt noget anderledes ud.

Her kunne man faktisk finde flere åbne døre end lukkede.

15 - for at være helt præcis - fandt avisen frem til. Hvor mange kunder der går ind ad dem lige nu, er så nok en anden sag.

Syv døre var ikke til at åbne, mens yderligere fem havde indlagt begrænsning på åbningstiden med coronaen som begrundelse.

Sammenlagt betyder det, at i alt 17 butikker i Struers gågade fredag over middag var lukket. Syv havde begrænset åbningstid eller adgang, mens i alt 19 butikker havde åbent som normalt.

Det skal retfærdigvis siges, at der blandt de lukkede butikker også er frisører og andre erhverv, der er blevet lukket.

Blandt de lukkede butikker var flere frisører. Foto: Morten Bang Larsen
Godt budskab. Foto: Morten Bang Larsen
Vestergade set fra oven. Foto: Morten Bang Larsen
Når man ikke kan holde åbent på den ene måde, må man jo finde en anden. Foto: Morten Bang Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce