Annonce
Struer

Efter to forsøg er tilladelsen i hus: Kan nu rive ned og opføre nyt udhus

Der skulle to ansøgninger til, før ejeren af denne ejendom ved Humlum fik lov til at rive det eksisterende ned og bygge nyt. Foto: Fra ansøgningen til Struer Kommune

Struer: Efter to forsøg er det lykkedes for en af beboerne på Vesterkærvej ved Humlum at få lov til at rive en del af sine tilbygninger ned og opføre et nyt udhus på 350 kvadratmeter.

Alt i alt betyder det, at antallet af kvadratmeter med udhuse på grunden bliver reduceret med 930 kvadratmeter.

Men det skulle alligevel ikke være så nemt at få landzonetilladelse til at opføre det nye udhus.

Da den første ansøgning blev indsendt til Struer Kommune, endte det i et afslag fra administrationen.

- Hvis det havde været til erhverv, ville det ikke have været et problem. Nu var det i forbindelse med almindelig beboelse, og så er reglerne lidt stramme i planloven, konstaterer formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V).

Men efter en ny gennemgang af ansøgningen med endnu flere gode argumenter er tilladelsen nu i hus.

Medlemmerne af teknik-, miljø- og klimaudvalget har vurderet, at det giver god mening at bygge nyt i stedet for at renovere de eksisterende bygninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce