Annonce
Kultur

Så er musikken tilbage: Lis åbner ballet - Mek følger op

Sangerinden Lis Sørensen får æren af at være første kunstner med (siddende) publikum ved to koncerter i Folkets Hus torsdag 6. maj klokken 18.30 og 21. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Godt fem måneders maling, reparation, aflysning og flytning af datoer slutter med et brag torsdag og fredag i denne uge - og Folkets Hus er mere end klar til igen at tage imod publikum.

Struer: - Det bliver da fedt. Det har godt nok været nervepirrende, og beslutningen kom meget tæt på. Men hvor er det dejligt, at vi kan åbne ballet med to koncerter med Lis Sørensen på torsdag.

Lederen af Struer Kulturcenter og Folkets Hus, Rie Nyborg, er glad for udsigten til igen at kunne sætte stikket i forstærkeren, skrue op og lukke publikum ind.

Mundbind og siddesår

Koncertgæsterne skal bære mundbind og være i besiddelse af et gyldigt coronapas for at kunne være med, når kulturen åbner i Folkets Hus torsdag.

Der lukkes maksimalt 140 gæster ind, og mundbindet må tages af, når gæsterne til de siddende koncerter sidder på deres stole.

Det er tilladt at brumme og nynne med, men ikke at synge og råbe. Der er dog ingen restriktioner på klapsalver...

Godt nok forsigtigt og i begrænset antal, men det gør knapt så meget, når der senest var en koncert i byens musikkulturhus 3. december 2020.

Annonce

Faktisk bliver Folkets Hus i Struer på torsdag det første af områdets kulturhuse, der åbner for publikum til en koncert. Et publikum, der denne aften kan opleve Lis Sørensen, der klokken 18.30 og klokken 21 giver koncert.

En test

Der lukkes 140 siddende publikummer ind til hver koncert, og der er stadig få ledige billetter til begge koncerter.

- Vi er også spændte, for det bliver en slags test af, hvor meget publikum hungrer efter livemusik, siger Rie Nyborg.


Jeg ser frem til, at fem måneder, hvor vi har malet, repareret, aflyst og flyttet, endelig slutter. Det bliver så fedt.

Rie Nyborg, leder af Struer Kulturcenter


Den helt store test kommer allerede dagen efter, fredag 7. maj, hvor trioen Mek Pek, Jan Svarrer og Rasmus Steenholm spiller til en fyraftenskoncert med showet Elvis is Alive.

Her spilles der helt og holdent "på døren", og også her er der som udgangspunkt plads til 140 siddende publikummer i Folkets Hus.

Rie Nyborg og Folkets Hus er klar. Allerede i efteråret blev modellen afprøvet, og der er derfor godt med erfaringer at trække på.

- Vi oplevede, at det fungerede fint, og heldigvis åbner vi med erfaringer, der kan bruges med det samme, siger Rie Nyborg.

- Jeg ser frem til, at fem måneder, hvor vi har malet, repareret, aflyst og flyttet, endelig slutter. Det bliver så fedt.

Annonce

Next stop: stående koncerter

Med åbningen af kulturhuset er det også tid at se fremad. Blandt andet til et efterår, der i oktober byder på de første ståkoncerter i lang, lang tid. Forhåbentlig da, siger Rie Nyborg.

- Som vi læser vaccineprogrammet og køreplanen, så har alle formentlig fået tilbudt en vaccine til den tid. Vi håber også, at det betyder, at stående koncerter er en mulighed. At der bliver plads til mere fest, siger Rie Nyborg.

Hun benytter også lejligheden til at sende en varm tanke til festivalarrangører i nær og fjern, som efter den politiske aftale må aflyse eller omdefinere deres festivaler.

- Det er synd for dem, og alle de frivillige, der hvert år løfter opgaven at underholde alle vi andre. Lige nu vil jeg dog tillade mig at glæde mig over, at Folkets Hus igen kan åbne dørene for publikum.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce