Annonce
Struer

Så er det på med masken

Fra torsdag gælder det om at have mundbindet lige ved hånden, når du skal ud at handle. Foto: Michael Bager
Fra torsdag skal du bære mundbind alle steder med offentlig adgang - hos SuperBrugsen i Struer er man klar...også selv om de gerne ville have nogle flere mundbind til salg
Annonce

Struer: Allerede da der i september var tale om, at et næste skridt i kampen mod corona kunne være brugen af mundbind i blandt andet butikker, var uddeler Kenneth Skyum fra SuperBrugsen i Struer klar i mælet: blev det et krav, så var han indforstået med det.

I fredags blev mundbindet så fundet frem af myndighederne i forbindelse med indførelsen af de strammere restriktioner for at undgå, at smittetallet løber løbsk. Fra torsdag er det et krav, at vi alle bruger det i lokaler med offentlig adgang.

Kenneth Skyum og hans personale er da også klar til at modtage alle kunderne med en påmindelse om de nye adgangskrav til butikken. Allerede ved indgangen til forretningen vil man således møde et skilt, der fortæller at mundbind er et krav.

- Og skulle man alligevel have glemt mundbindet, så er der også sørget for det, siger Kenneth Skyum.

- Vi har sørget for, at der er mulighed for, at de glemsomme også kan leve op til kravene, lyder løftet.

Annonce

Kassedamen M/K må godt

At der er mulighed for at afsætte en pulje af mundbind til de glemsomme er lidt af en luksus.

Mundbind har siden fredag udviklet sig til at være den hotteste vare i butikken, og stod det til uddeleren, så kunne han såmænd godt have brugt endnu flere på lager.

- Efterspørgslen er så stor på landsplan, at der er indført kontrol i vores bagland. Hvis ikke der havde været kontrol med bestillingerne, så ville dele af landet nærmest stå uden en mulighed for at sælge mundbind. Vi prøver at skaffe så mange som muligt, så vi kan følge med, siger Kenneth Skyum.


Sundhedsmyndighederne mener, at den store plader af plexiglas foran kasserne er et godt og tilfredsstillende værnemiddel. Så vores ansatte i kasserne må altså gerne arbejde uden et mundbind.

Kenneth Skyum, uddeler, SuperBrugsen i Struer


I det daglige arbejde i forretningen står det den enkelte medarbejder frit, om de vil bruge mundbind eller ansigtsvisir. Helt undtaget fra kravet er de ansatte ved kasserne.

- Sundhedsmyndighederne mener, at den store plader af plexiglas foran kasserne er et godt og tilfredsstillende værnemiddel. Så vores ansatte i kasserne må altså gerne arbejde uden et mundbind, når de sidder ved kassebåndet, siger Kenneth Skyum.

Annonce

Julehygge på pause

Mundbindet eller ansigtsvisiret skal kunderne bære overalt i butikken, mens de ansatte, der arbejder bag kulissen ude i baglokalet, gerne må arbejde uden værnemidler.

Foreløbig er mundbind et krav frem til 2. januar 2021. Er virus under kontrol inden, så kan det være, vi kan dumpe bindet før den dato. Men Kenneth Skyum og hans ansatte kigger lige nu, som resten af detailbranchen, ind en meget anderledes julehandel.

- Vi og kunderne kommer til at mangle en masse af de aktiviteter, der normalt er med til at gøre tiden op til jul hyggelig. I gadebilledet og i butikken er de fleste aktiviteter sat på pause for i år, siger Kenneth Skyum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De kommer med musik for alle pengene

Annonce