Annonce
Struer

Så er det officielt - projekt til 5,3 millioner kroner skudt i gang

Borgmester Niels Viggo Lynghøj har fået de fornødne instrukser og er klar til torsdagens spadestik på den åbne plads mellem rådhuset og SuperBrugsen. Foto: Struer Kommune
Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) kunne torsdag eftermiddag tage første spadestik på den tomme plads mellem rådhuset og parkeringspladserne ved SuperBrugsen

Struer: Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) lånte torsdag eftermiddag en af de mindre gravemaskiner, som entreprenørfirmaet Ivan Jakobsen i den kommende tid vil gøre mere professionelt brug af, når omlægningen af det nye byrum mellem rådhuset og SuperBrugsen i Smedegade begynder at tage form.

Struer får dermed sit nye byrum, og med forbehold for isvinter og generelt dårlige vilkår for at knokle med jord og belægning i løbet af vinterhalvåret skulle pladsen være klar til indvielse til maj.

Belægningen bliver den samme som på gågaden, men ned gennem den miderste del af pladsen, vil der også blive etableret bænke og nogle afgrænsede små opholdsarealer, hvor belægningen bliver af chaussesten, som på hele pladsen ned i Lydens Have ved brobuerne.

- Det skal være en plads, hvor man får lyst til at slå sig ned. En plads der bliver brugt, understregede formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V), da skitserne til den store omlægning blev fremlagt for byrådet i april.

Alt i alt et projekt til 13,3 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce