Annonce
Struer

Så er det officielt - projekt til 5,3 millioner kroner skudt i gang

Borgmester Niels Viggo Lynghøj har fået de fornødne instrukser og er klar til torsdagens spadestik på den åbne plads mellem rådhuset og SuperBrugsen. Foto: Struer Kommune
Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) kunne torsdag eftermiddag tage første spadestik på den tomme plads mellem rådhuset og parkeringspladserne ved SuperBrugsen

Struer: Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) lånte torsdag eftermiddag en af de mindre gravemaskiner, som entreprenørfirmaet Ivan Jakobsen i den kommende tid vil gøre mere professionelt brug af, når omlægningen af det nye byrum mellem rådhuset og SuperBrugsen i Smedegade begynder at tage form.

Struer får dermed sit nye byrum, og med forbehold for isvinter og generelt dårlige vilkår for at knokle med jord og belægning i løbet af vinterhalvåret skulle pladsen være klar til indvielse til maj.

Belægningen bliver den samme som på gågaden, men ned gennem den miderste del af pladsen, vil der også blive etableret bænke og nogle afgrænsede små opholdsarealer, hvor belægningen bliver af chaussesten, som på hele pladsen ned i Lydens Have ved brobuerne.

- Det skal være en plads, hvor man får lyst til at slå sig ned. En plads der bliver brugt, understregede formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V), da skitserne til den store omlægning blev fremlagt for byrådet i april.

Alt i alt et projekt til 13,3 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Herrer

Skjern snupper bagspiller i TTH

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce