Annonce
Kultur

Så er der jul på slagteriet

Søndag er der julestemning på slagteriet. Pressefoto

Holstebro: Mens temperaturen falder i Slagteriets lokaler, skruer Kulturdivisionen op for hyggen og inviterer på julestemning.

Søndag den 17. november fra klokken 11 kan man opleve et line-up af upcoming og etablerende designere, kunsthåndværkere og lokale fødevareproducenter. Markedet byder på 50 stadeholdere indenfor bolig, accessoires, illustrationer, tøj, keramik, specialiteter fra Thy, kager, lokal bryg og virksomheder repræsenteret fra hele landet. Når sulten melder sig byder spiseområdet på både lune retter fra Utopia, krydrede mexicansk mad, cupcakes eller gløgg og æbleskiver. Kulturdivisionen ønsker at skabe oplevelser, der udbreder kreativitet til både store og små. derfor vil der traditionen tro være workshop i Glashuset og i år vil DIY brandet Kit Company sørge for, at alle kan udfolde deres kreativitet med kort, trykfarve og stempler. I workshoppen kan man lave sine helt egen julekort eller til-og-fra kort og derved få et indblik i, hvad kreativitet kan frembringe. Der vil være indgang af den store trætrappe på syd siden af Slagteriet, som leder op til Slagteriets førstesal. Der betales en entré på 20 kroner. Kulturdivisionen er en frivillig drevet forening, og alt indtjening, går derfor til at udvikle nye kulturelle events i Kulturdivisionens lokaler.

Se mere på Kulturdivisionens Facebookside eller på kulturdivisionen.xyz.

meja/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce