Vinderup

Så er den gal igen: Redningspost ramt af hærværk - og det får nu konsekvenser

Andreas Holm Andersen fører tilsyn med områdets redningsposter, og han må igen konstatere, at nogen synes, det er sjovt at begå hærværk mod noget, der kan redde liv. Arkivfoto
- Selvfølgelig koster det penge at få gjort redningsposten klar igen, men er der det mindste væk fra posen, så er den intet bevendt, og her er det så, at jeg bliver ked af det, siger tilsynsmand.

Ejsing: Nogle gange er det tyveri.

Andre gange er der tale om hærværk.

Hver gang er der tale om en handling, der i værste fald kan forhindre en redning af et andet menneske.

En redningspost ved Ejsing Strand har ad flere omgange været udsat for hærværk. Det er ikke første gang, at den slags har fundet sted. Men oftest er det om sommeren, at Andreas Holm Andersen, der tjekker de redningsposter, som står rundt omkring i Holstebro og Struer kommuner, har måttet konstatere, at poster ikke står klar til deres formål - at redde liv.

- Denne gang er det én post, som er blevet ødelagt to gange med en uges mellemrum. Der er en pose, som hænger på en stolpe, og en klemme skal lukkes op, og så falder det hele ud, som det også skal. Men det, har nogen åbenbart syntes, var sjovt at gøre, siger Andreas Holm Andersen, der er sikker på, at klemmen kan gå op af sig selv.

I stedet blev han to gange mødt af redningsudstyr, der lå og flød.

- Denne gang er det én post, som er blevet ødelagt to gange med en uges mellemrum. Det, har nogen åbenbart syntes, var sjovt at gøre.

Andreas Holm Andersen, tilsynsmand.

Er der det mindste væk...

- Det er den samme post, som får den samme tur, og selvfølgelig koster det penge at få gjort redningsposten klar igen, men er der det mindste væk fra posen, så er den intet bevendt, og her er det så, at jeg bliver ked af det, siger Andreas Holm Andersen.

Redningspostens udstyr har en værdi af 4000 kroner.

- Jeg har haft udstyret til tørre, og så kan det bruges igen, men i den tid, det er i stykker, kan det jo ikke bruges, siger Andreas Holm Andersen.

Hærværket får nu konsekvenser. Der er omkring otte helårsposter, mens andre poster sættes op i sommertiden. Posten ved stranden i Ejsing er en helårspost, men den vil som følge af hærværket nu blive sæson-redningspost for at undgå yderligere hærværk, siger tilsynsmanden.

Det har tidligere år været galt med redningsposter i blandt andet Ejsing og Skånsø, hvor træpæle er hevet op, eller indholdet ligefrem er stjålet.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ældre frivillige giver gratis, gode råd: - Det er ikke hensynsfuldt, når man lægger granitsten mellem fliser i fortov

Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Danmark

DMI varsler lokale skybrud og torden: Se om det rammer dit område

Holstebro

Efter uheld på Holstebromotorvejen: Begge spor igen farbare

Holstebro

Efter udvalgsmøde: Seks husejere i Halgård skal lave ændringer

Portræt For abonnenter

Datter og barnebarn lokker mormor nordpå

Holstebro

Køkkenproducent skruer op for blusset i Sverige

Holstebro

Patienters tilfredshed med helikopterhjælp er helt i top

Annonce