Annonce
Holstebro

Så er den gal igen: Ikke plads til en tredjedel af Mejdal-Halgårds børn

Da Frederik skulle starte i børnehave i BUM, var der ikke plads. Nu er der hverken en dagpleje- eller vuggestueplads til lillebror Nikolaj. Forældrene er frustrerede. Foto: Jan Briks
For otte måneder var det en tredjedel af en børnehaveårgang i Mejdal-Halgård, der ikke kunne blive passet i nærområdet. Nu er situationen den samme, denne gang med de yngste børn. Borgmester går ind i sagen.

Mejdal-Halgård: Holstebro Kommune har fortsat problemer med at tilbyde forældre i Mejdal-Halgård pasning i nærområdet, og mens det for otte måneder især var børnehaven, der var presset, så er det nu primært vuggestue- og dagplejekapaciteten, der er udfordret.

Ifølge Dagbladets oplysninger er det 32 ud af 96 børn, der skal køres ud af området for at blive passet i de måneder, hvor det er værst det næste år. Heraf er 25 vuggestuebørn – de resterende børnehavebørn.

Et af børnene er Nikolaj på otte måneder. Hans forældre, Dennis Lehbert og Trine Christensen, har søgt en vuggestue- eller dagplejeplads i Halgård-Mejdal per 1. oktober, men fået anvist en plads i det vestlige Ellebæk.

Annonce

- Det er så frustrerende. Vi flyttede herud, fordi jeg fremover skal arbejde i Gødstrup, men jo også fordi det er et område, der har solgt sig på at være et godt sted for børn og familier. Men det lever Mejdal-Halgård ikke helt op til i vores tilfælde, siger Dennis Lehbert, der oplevede de samme problemer, da storebror Frederik skulle starte i børnehave.


Børn er lig med planlægning, men det er der intet af her. Usikkerheden er nok den værste.

Dennis Lebbert, far til to drenge.


Da var der heller ingen pasningsmuligheder lokalt - indtil tre dage før børnehavestart, hvor kirken i Mejdal kom de 24 børn, der ikke var plads til i BUM, til undsætning og stillede lokaler i menighedshuset til rådighed.

- Børn er lig med planlægning, men det er der intet af her. Usikkerheden er nok den værste, siger Dennis Lebbert, der skal aflevere begge børn om morgenen - en cykeltur på 12 kilometer, inden han er fremme på sit arbejde.

Vil afsætte penge til ny institution

Borgmester H.C. Østerby (S) forstår godt forældrenes frustration:

- Der skal findes en løsning både på den korte bane og på den lange bane. Jeg mener, at der i de igangværende budgetforhandlinger skal afsættes penge til at bygge en ny, stor institution i Halgård - og uden at låse mig fast - tænker jeg i anlægsbudgettet for 2023-24, siger H.C. Østerby.

Der er i lokalplanen reserveret en grund til institutionsbyggeri lige ved siden af Rema-købmanden nær Herningvej.

Hvilken løsning vil du pege på - på kort sigt?

- Jeg ved, at vi har én pavillon, som kan flyttes derud, og som vi i forvejen har omkostninger på, og vi kan også ansætte dagplejere midlertidigt, siger borgmesteren.

Vil du også næste gang en tredjedel af en børneårgang ikke kan tilbydes pasningsmuligheder lokalt gå ind i det?

- I Mejdal-Halgård har det været et tilbagevendende problem, så jeg mener, at vi som politikere er nødt til at forholde os til det. Det er et meget stort vækstområde, og det fortsætter de kommende år, siger H.C. Østerby.

Annonce

Skift til klynge-garanti

Blandt Mejdal-Halgårds byrådsmedlemmer efterlyses der også et opgør med den nuværende pasningsgaranti, der kun garanterer forældre en plads et vilkårligt sted i hele kommunen.

- Den følger ikke skoledistrikterne, men en "klynge-garanti", hvor man samler institutionerne i mindre geografiske klynger - eksempelvis Mejdal, Mejrup og Tvis, så forældrene ved, at de ikke skal cykle 15 kilometer til vestbyen og bruge en halv time hver vej, siger Jesper Hebsgaard Pedersen (V).

Rasmus Gamst Beltofte (R) mener også, at der skal ændres på kommunens befolkningsprognoser.

- I prognoserne regner man med, at børnetallet i en årgang falder, selv om der udstykkes nye byggegrunde i Halgård. Så skyder man sig jo i foden hver gang, der sælges byggegrunde, siger Rasmus Gamst Beltofte.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce