Annonce
Holstebro

Så er den gal i familieafdelingen igen: Halvdelen af sagsbehandlerne langtidssygemeldt

"Du er nummer ét i køen", lød beskeden ved opkald til en af Familiesektionens afdelinger. Efter 15 minutters venten, gav vi op. Ringede op igen og prøvede en af de andre afdelinger. Her blev der svaret. Modelfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Er man udsat barn eller familie i Holstebro Kommune, er timingen lige nu ikke særlig heldig. Bemandingen i en af afdelingerne under Familiesektionen kører på pumperne.

Holstebro: Først var der million-underskuddet, som bare ikke ville gå væk. Så dukkede der en pinlig sag op om en tidligere leders kontroversielle instruks, der skulle presse medarbejderne til besparelser, og nu er en af afdelingerne i Familiesektionen lagt ned af langtidssygemeldinger.

Seks ud af 13 medarbejdere i afdelingen er langtidssygemeldt, bekræfter Dansk Socialrådgiverforening over for Dagbladet.

- Vi er opmærksomme på det og sendte den første bekymringshenvendelse til Holstebro Kommune i februar og igen i sidste uge, og der er aftalt et møde mellem regionskontor Nord og kommunen i næste uge, oplyser kommunikationschef Stine Brix, Dansk Socialrådgiverforening.

Annonce

Ifølge Dagbladets oplysninger er der alene i sidste uge indløbet fire nye langtidssygemeldinger.

Dagbladet har i to dage forgæves forsøgt at få svar på en række spørgsmål, men lederen af Familiesektionen er endnu ikke vendt tilbage med svar. Blandt andet har avisen bedt om svar på, hvilken konsekvens den amputerede bemanding har for de udsatte børn, unge og familier, som skal have støtte fra afdelingen.

Børn- og ungedirektør Susanne Ebdrup oplyser dog i en mail, at kommunen har 47 normerede fuldtidsstillinger i Familiesektionen, og at der er seks sygemeldinger og to deltidssygemeldinger. Hun afviser at give oplysninger om fravær i de enkelte teams med henvisning til, at "enkelte af grupperne er så små, at det vil være muligt at genkende enkelte medarbejdere", skriver hun i en mail.

Supplerende oplyser Susanne Ebdrup:

"Generelt er det sådan, at de enkelte medarbejder-udvalg lokalt følger med i sygefravær og løbende drøfter, om sygefraværet har en karakter, der betyder, at man skal igangsætte initiativer til at afhjælpe dette."

Formand bekymret

Oplysningerne er nye for formanden for børn- og familieudvalget, Torben Gudiksen (R). Han siger:

- Jeg er da bekymret - med de tal du nævner - halvdelen i en afdeling. Derfor vil jeg tage sagen med på det næste udvalgsmøde, så vi kan finde ud af, hvad der sker, og hvad der kan gøres, siger Torben Gudiksen.

Holstebro Kommune har haft fokus på hele rådgivningsområdet i flere år og har tidligere hyret et eksternt konsulentbureau til at kigge på struktur, organisering og arbejdsmetoder. Der er gennemført en række ændringer siden. I efteråret 2020 tiltrådte en ny leder af Familiesektionen, og i foråret 2021 kom der en ny familie- og dagtilbudschef.

Er du overrasket over, at der ikke er kommet ro på hele Familiesektionen endnu?

- Jeg ved, at det kan være meget tunge og svære sager at arbejde med, og at sagsbehandlerne nogle gange kan føle, at de støder hovedet mod noget lovgivningsmæssigt i forhold til det, de gerne vil lave for at hjælpe børn og familier. Men økonomien er på plads nu. Vi fandt flere penge til området i 2021-budgettet, siger Torben Gudiksen.

Annonce

Udskiftninger i toppen

Han er dog også opmærksom på det faktum, at der er skiftet både en leder og en chef ud det seneste halve år.

- Det skal lige køres på plads, og de skal lige have tid til at sætte sig ind i sagerne. Det er jeg helt overbevist om, at de er i fuld gang med og nok også skal komme i mål. Men de skal lige have sat sig i stolen og sat fingeren på, siger Torben Gudiksen.

Familiesektionen yder støtte til udsatte børn, unge og familier og visiterer blandt andet til anbringelse udenfor hjemmet, støttet samvær, praktisk pædagogisk støtte og familiebehandling.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce