Annonce
Holstebro

Rystede bilister i opråb: - Det er det rene anarki

Bilister i lokalområderne oplever flere steder børn, der kører uden lys eller reflekser i december-mørket. Det har fået flere til tasterne på de sociale medier, hvor de kommer med opråb til forældrene. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Flere bilister i lokalområderne oplever i december, at børn og unge kører uden lys eller reflekser på cyklen.

Sørvad/Ulfborg: Lys på cyklen og reflekser mangler på flere af de cyklende skolebørn, som bilisterne i det nordvestjyske passerer i decembers tusmørke morgentimer. Det har fået flere forældre til tasterne på de sociale medier.

Henning Grønbæk er en af de bilister, der undrer sig.

- Jeg ser en del, der cykler eller kører på løbehjul uden lys, og de er meget svære at se. Især de morgener, hvor det regner og blæser og der kommer modkørende, siger den 52-årige dentaltekniker, der bor i Sørvad og hver morgen kører gennem byen.

Han undrer sig over, at børnenes forældre ikke har sørget for lys eller reflekser.

- Jeg synes det er rystende, at forældrene sender deres børn afsted sådan, siger han.

Udover Sørvad kommer han ligeledes hver morgen igennem Tvis. Også her er der problemer, mener han:

- Det er det rene anarki, for der er ingen skolepatruljer ude. Man må jo køre stille og roligt forbi, men jeg kan ikke forstå, hvorfor man ikke sørger for sådan noget til sine børn, siger han.

Annonce

Ulfborgs børn

66-årige Lone Hansen er enig. Hun bor i Ulfborg med sin mand og skulle torsdag morgen aflevere sine børnebørn i skole og børnehave.

- Det er katastrofalt, siger hun om de børn og unge på Ole Chr Kirksvej i Ulfborg, der kører uden lys.

- Det er cykler i mørkt tøj, der cykler på vejen og på fortovet, og som jo på et tidspunkt skal over vejen. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at børn skal komme til skade, før man vågner op, siger hun og tilføjer:

- Hvorfor ikke lige ofre de 20 kroner på en refleksvest, spørger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce