Annonce
Holstebro

Rystede bilister i opråb: - Det er det rene anarki

Bilister i lokalområderne oplever flere steder børn, der kører uden lys eller reflekser i december-mørket. Det har fået flere til tasterne på de sociale medier, hvor de kommer med opråb til forældrene. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Flere bilister i lokalområderne oplever i december, at børn og unge kører uden lys eller reflekser på cyklen.

Sørvad/Ulfborg: Lys på cyklen og reflekser mangler på flere af de cyklende skolebørn, som bilisterne i det nordvestjyske passerer i decembers tusmørke morgentimer. Det har fået flere forældre til tasterne på de sociale medier.

Henning Grønbæk er en af de bilister, der undrer sig.

- Jeg ser en del, der cykler eller kører på løbehjul uden lys, og de er meget svære at se. Især de morgener, hvor det regner og blæser og der kommer modkørende, siger den 52-årige dentaltekniker, der bor i Sørvad og hver morgen kører gennem byen.

Han undrer sig over, at børnenes forældre ikke har sørget for lys eller reflekser.

- Jeg synes det er rystende, at forældrene sender deres børn afsted sådan, siger han.

Udover Sørvad kommer han ligeledes hver morgen igennem Tvis. Også her er der problemer, mener han:

- Det er det rene anarki, for der er ingen skolepatruljer ude. Man må jo køre stille og roligt forbi, men jeg kan ikke forstå, hvorfor man ikke sørger for sådan noget til sine børn, siger han.

Annonce

Ulfborgs børn

66-årige Lone Hansen er enig. Hun bor i Ulfborg med sin mand og skulle torsdag morgen aflevere sine børnebørn i skole og børnehave.

- Det er katastrofalt, siger hun om de børn og unge på Ole Chr Kirksvej i Ulfborg, der kører uden lys.

- Det er cykler i mørkt tøj, der cykler på vejen og på fortovet, og som jo på et tidspunkt skal over vejen. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at børn skal komme til skade, før man vågner op, siger hun og tilføjer:

- Hvorfor ikke lige ofre de 20 kroner på en refleksvest, spørger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Kultur

Samarbejder om mytisk udstilling med verdens største museum: - Deres toiletfaciliteter er større end Holstebro Museum

Annonce