Annonce
112

Rykkede ud til brand i tørretumbler

Arkivfoto
En brand i en tørretumbler fik onsdag brandvæsenet ned til midtbyen.

Lemvig: Nordvestjyllands Brandvæsen måtte sent onsdag eftermiddag rykke ud til et parcelhus i midtbyen. Her havde en familie tilkaldt hjælp, da husets tørretumbler pludseligt stod i flammer.

- Der havde været flammer op af tørretumbleren og helt op til loftet, som også er blevet brændt, men skaderne har begrænset sig til bryggerset, siger Henrik Jensen, indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen.

Dog nåede røgen fra branden at brede sig til resten af huset. Ingen kom dog noget til.

Ifølge indsatslederen sker det med jævne mellemrum, at vaskemaskiner eller tørretumblere bryder i brand på lignende vis.

Branden fandt sted i et hus på Bakkevej og blev meldt ind til brandvæsenet klokken 16.49.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce