Annonce
Vinderup

Rydhave forbereder håndboldglade elever til gymnasiet

Kim Laursen (til venstre) har en fortid som ligaspiller og Rasmus Kilsmark Bæk Jensen har mange års trænererfaring. De skal begge undervise på den nye linie. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Efterskole lancerer gymnasieforberedende 10. årgang med ti ugentlige lektioner i håndbold. Elever kan starte efter jul.

Ryde: Er du færdig med 9. klasse? Vil du gerne udfordres fagligt? Og er du vild med håndbold?

Så er du måske en af de unge, som Rydhave Slots Efterskole gerne vil have fat i.

Ved Efterskolernes Dag søndag lancerer efterskolen nemlig en ny linie - en gymnasieforberedende 10. årgang, hvor de første elever kan starte efter jul.

- Det er et tilbud til de unge, der måske har valgt forkert og ikke føler sig tilpas, der hvor de går nu. Som måske har fortrudt at gå på gymnasiet nu og ikke er kommet på efterskole, og som måske har lyst til at blive lidt skarpere, forklarer viceforstander Rasmus Kilsmark Bæk Jensen.

Der lægges op til et højt fagligt niveau med følgende temaer: Ung i en global verden - Naturvidenskabens univers - Den humanistiske højborg.

- Vi sætter blandt andet fokus på klimaet, politik, kildekritik, studieteknik, naturfag, eksperimenter, kunst og kommunikation, fortæller viceforstanderen og gør opmærksom på, at skolen i undervisningsteamet blandt andre har en journalist, en grafiker, en præst, en tidligere ligaspiller og en divisionstræner.

Der arbejdes meget med projekter, og skriftlige evalueringer vægtes højere end karakterer.

Og så fylder håndbold meget med hele ti lektioner.

- Håndbold er det fjerde fag, og bliver et godt tilbud til de unge, der ønsker at spille håndbold under semi-professionelle forhold, siger Rasmus Kilsmark Bæk Jensen, der selv har stor erfaring som træner og bliver en af underviserne. Det gør også den tidlige ligaspiller Kim Laursen.

Efterskolernes Dag er søndag fra klokken 12 til 17.

Her får skolen blandt andet besøg fra Fjerritslev Gymnasium, som Rydhave Slots Efterskole samarbejder med.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce