Annonce
Vinderup

Rydhave forbereder håndboldglade elever til gymnasiet

Kim Laursen (til venstre) har en fortid som ligaspiller og Rasmus Kilsmark Bæk Jensen har mange års trænererfaring. De skal begge undervise på den nye linie. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Efterskole lancerer gymnasieforberedende 10. årgang med ti ugentlige lektioner i håndbold. Elever kan starte efter jul.

Ryde: Er du færdig med 9. klasse? Vil du gerne udfordres fagligt? Og er du vild med håndbold?

Så er du måske en af de unge, som Rydhave Slots Efterskole gerne vil have fat i.

Ved Efterskolernes Dag søndag lancerer efterskolen nemlig en ny linie - en gymnasieforberedende 10. årgang, hvor de første elever kan starte efter jul.

- Det er et tilbud til de unge, der måske har valgt forkert og ikke føler sig tilpas, der hvor de går nu. Som måske har fortrudt at gå på gymnasiet nu og ikke er kommet på efterskole, og som måske har lyst til at blive lidt skarpere, forklarer viceforstander Rasmus Kilsmark Bæk Jensen.

Der lægges op til et højt fagligt niveau med følgende temaer: Ung i en global verden - Naturvidenskabens univers - Den humanistiske højborg.

- Vi sætter blandt andet fokus på klimaet, politik, kildekritik, studieteknik, naturfag, eksperimenter, kunst og kommunikation, fortæller viceforstanderen og gør opmærksom på, at skolen i undervisningsteamet blandt andre har en journalist, en grafiker, en præst, en tidligere ligaspiller og en divisionstræner.

Der arbejdes meget med projekter, og skriftlige evalueringer vægtes højere end karakterer.

Og så fylder håndbold meget med hele ti lektioner.

- Håndbold er det fjerde fag, og bliver et godt tilbud til de unge, der ønsker at spille håndbold under semi-professionelle forhold, siger Rasmus Kilsmark Bæk Jensen, der selv har stor erfaring som træner og bliver en af underviserne. Det gør også den tidlige ligaspiller Kim Laursen.

Efterskolernes Dag er søndag fra klokken 12 til 17.

Her får skolen blandt andet besøg fra Fjerritslev Gymnasium, som Rydhave Slots Efterskole samarbejder med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce