Annonce
Navne

Rydhave-efterskole får viceforstander

Rasmus Kilsmark foran hallen, der i efterårsferien danner ramme om en håndboldcamp. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
40-årige Rasmus Kilsmark glæder sig til lederjobbet på Rydhave Slots Efterskole.

Ryde: Han har altid gået med "en leder" i maven - og synes nu at have kompetencen og alderen til at kaste sig ud i opgaven. Samtidigt elsker han efterskole-verdenen.

Derfor har Rasmus Kilsmark Bæk Jensen, 40, søgt - og fået - den nyoprettede stilling som viceforstander på Rydhave Slots Efterskole.

Rasmus Kilsmark er vokset op i en lærerfamilie i Skave og bor nu i Mejrup.

- Jeg har altid været glad for at undervise og begyndte allerede i Skave som badmintontræner, fortæller han.

Efter studentereksamen arbejdede han som pædagogmedhjælper i Borbjerg, inden han tog fat på lærerstudiet i Hjørring, hvor han var uddannet 2004. Efter tre et halvt år som lærer i Vraa skiftede han spor til feriecentret Skallerup Klit som administrativ medarbejder og sælger.

- Men erkendte efter fire år, at jeg hellere ville være lærer, som jeg er bedst til, smiler han.

De følgende 11 år arbejdede han som lærer hos VUC, heraf 10 år i Holstebro. 2016 valgte han at blive efterskolelærer i Staby og året efter i Lomborg. Her underviste han i dansk, engelsk og håndbold. Stod blandt andet for pigernes håndboldlinie.

Rasmus Kilsmark har stor erfaring som håndboldtræner. Han var i en årrække træner for håndboldkvinderne i Mejrup, der med ham i front nåede helt til oprykningspillet til 1. division. Han har taget uddannelsen på trænerskolen i Viborg og har fået flere tilbud om at træne på højt niveau. Men vælger nu at koncentrere sig om Rydhave. Her er han med til at etablere en håndboldcamp i efterårsferien. Til han var 21 år spillede han selv meget håndbold - så meget, at knæene ikke længere kunne holde til det.

Rasmus Kilsmark er gift med Pernille, der er lærer på Nørre Boulevard Skolen i Holstebro. De har børnene Pelle, to år, og Sine, fem måneder, og han har sønnen Tobias, 11, fra et tidligere forhold. Pernille har spillet håndbold på eliteniveau, og han mødte hende som træner i Mejrup-klubben.

- Jeg interesserer mig fortsat meget for håndbold og ser en del kampe, fortæller han.

Selv dyrker han golf, hvor han har et handicap på 5,9.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce