Annonce
Sport

Rutsjeturen som mange serie-hold kender til

De kender alt til svingende præstationer i SHN/Ulfborg. I påsken vandt mandskabet stensikkert med 4-0 over FS Vestthy, og seks dage efter blev det til en snitter på 5-1 mod Hanstholm IF. Arkivfoto: Morten Pedersen
Det ene øjeblik er man i den syvende himmel, og i det næste hiver man bolden ud af egne netmasker for femte gang. Seriefodbolden hænger uløseligt sammen med svingende præstationer, hvilket SHN/Ulfborgs seneste kampe også vidner om.

Vinderup: Bare seks dage efter at have vundet hele 4-0 over FS Vestthy - takket være målfarlige Michael Juulsgaard - fik SHN/Ulfborg smæk af Hanstholm IF.

Kort tid efter formåede holdet dog at hanke op i sig selv og dominere mod oprykkerne fra Vinderup IK. Alligevel bød lørdagen på en ny nedtur.

For selvom SHN/Ulfborg pressede Vinderup IK i bund og lagde sidste kamp i glemmebogen, kunne gæsterne lørdag ikke snyde bolden forbi VIK-målmanden, Mads Lauritsen.

I stedet var det hjemmeholdet, der kort inde i anden halvleg pludselig scorede efter en diagonal bold fra Kasper Boll Jensen. Jesper Skov blev målscoreren.

- Vinderup scorede på den eneste chance, de har. De stod defensivt og dybt, og det gjorde det svært for os, fortæller SHN/Ulfborg-træner, Michael Skovgaard.

Skuffelsen i modstanderens lejr kan VIK-træner Allan Nielsen godt sætte sig ind i.

- Ulfborg var meget på bolden, og det ville da også have været helt fortjent for dem at vinde, siger han.

Annonce

Kampen i tal

Vinderup IK - SHN/Ulfborg 1-0 (0-0)

Serie 2, herrer

Mål: 1-0 Jesper Skov (55.).

Andre lokale resultater

Herrer, serie 2

Borbjerg GU - Hanstholm IF 1-1

Mål: 0-1 Mathias Skinnerup (70.) 1-1 Peter Gramstrup Lauridsen (80.).

Damer, jyllandsserien

FC King George - Mejrup GU 2-2

Mål: 1-0 Heidi Terkildsen (14.) 1-1 Malene Nielsen (36.) 2-1 Anja Olesen (44.) 2-2 Sofie Brøndgaard Nielsen (48.).

Nu vender det

Helt skidt har det alligevel ikke været for SHN/Ulfborg. For et par uger siden var Michael Juulsgaard i hopla, da han 2. påskedag gik målamok og satte bolden i netmaskerne i fire omgange mod FS Vestthy.

Seks dage efter blev SHN/Ulfborgs målmand udvist i første halvleg i kampen mod Hanstholm IF, og holdet tabte med hele 5-1. Kontinuiteten mangler for vestjyderne, der efter lørdagens opgør placerer sig på en sjetteplads i den lokale serie 2-pulje.

Der er dog lys for enden af tunnellen.

- Vi træner rigtigt godt, og vi ser frem mod den anden halvdel af sæsonen. Vi er fortrøstningsfulde, for nu er de tre-fire skader til nøglespillere ved at være væk, siger Michael Skovgaard.

Et es i ærmet?

Netop nu kunne holdet nyde godt af profilen Laust Nørby, såfremt han finder samme gnisten fra november frem.

Otte mål på tre kampe diskede offensivspilleren, der også er dygtig på frispark, dengang op med.

- Laust gør det også godt, og der skal nok komme endnu mere fra ham, vurderer træneren.

Generelt har SHN/Ulfborg dog gjort fremskridt. Syv runder gik der i sidste sæson, før første sejr kom i hus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce