Annonce
Sport

Rutsjeturen som mange serie-hold kender til

De kender alt til svingende præstationer i SHN/Ulfborg. I påsken vandt mandskabet stensikkert med 4-0 over FS Vestthy, og seks dage efter blev det til en snitter på 5-1 mod Hanstholm IF. Arkivfoto: Morten Pedersen
Det ene øjeblik er man i den syvende himmel, og i det næste hiver man bolden ud af egne netmasker for femte gang. Seriefodbolden hænger uløseligt sammen med svingende præstationer, hvilket SHN/Ulfborgs seneste kampe også vidner om.

Vinderup: Bare seks dage efter at have vundet hele 4-0 over FS Vestthy - takket være målfarlige Michael Juulsgaard - fik SHN/Ulfborg smæk af Hanstholm IF.

Kort tid efter formåede holdet dog at hanke op i sig selv og dominere mod oprykkerne fra Vinderup IK. Alligevel bød lørdagen på en ny nedtur.

For selvom SHN/Ulfborg pressede Vinderup IK i bund og lagde sidste kamp i glemmebogen, kunne gæsterne lørdag ikke snyde bolden forbi VIK-målmanden, Mads Lauritsen.

I stedet var det hjemmeholdet, der kort inde i anden halvleg pludselig scorede efter en diagonal bold fra Kasper Boll Jensen. Jesper Skov blev målscoreren.

- Vinderup scorede på den eneste chance, de har. De stod defensivt og dybt, og det gjorde det svært for os, fortæller SHN/Ulfborg-træner, Michael Skovgaard.

Skuffelsen i modstanderens lejr kan VIK-træner Allan Nielsen godt sætte sig ind i.

- Ulfborg var meget på bolden, og det ville da også have været helt fortjent for dem at vinde, siger han.

Kampen i tal

Vinderup IK - SHN/Ulfborg 1-0 (0-0)

Serie 2, herrer

Mål: 1-0 Jesper Skov (55.).

Andre lokale resultater

Herrer, serie 2

Borbjerg GU - Hanstholm IF 1-1

Mål: 0-1 Mathias Skinnerup (70.) 1-1 Peter Gramstrup Lauridsen (80.).

Damer, jyllandsserien

FC King George - Mejrup GU 2-2

Mål: 1-0 Heidi Terkildsen (14.) 1-1 Malene Nielsen (36.) 2-1 Anja Olesen (44.) 2-2 Sofie Brøndgaard Nielsen (48.).

Nu vender det

Helt skidt har det alligevel ikke været for SHN/Ulfborg. For et par uger siden var Michael Juulsgaard i hopla, da han 2. påskedag gik målamok og satte bolden i netmaskerne i fire omgange mod FS Vestthy.

Seks dage efter blev SHN/Ulfborgs målmand udvist i første halvleg i kampen mod Hanstholm IF, og holdet tabte med hele 5-1. Kontinuiteten mangler for vestjyderne, der efter lørdagens opgør placerer sig på en sjetteplads i den lokale serie 2-pulje.

Der er dog lys for enden af tunnellen.

- Vi træner rigtigt godt, og vi ser frem mod den anden halvdel af sæsonen. Vi er fortrøstningsfulde, for nu er de tre-fire skader til nøglespillere ved at være væk, siger Michael Skovgaard.

Et es i ærmet?

Netop nu kunne holdet nyde godt af profilen Laust Nørby, såfremt han finder samme gnisten fra november frem.

Otte mål på tre kampe diskede offensivspilleren, der også er dygtig på frispark, dengang op med.

- Laust gør det også godt, og der skal nok komme endnu mere fra ham, vurderer træneren.

Generelt har SHN/Ulfborg dog gjort fremskridt. Syv runder gik der i sidste sæson, før første sejr kom i hus.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce