Annonce
Sport

Rutsjeturen som mange serie-hold kender til

De kender alt til svingende præstationer i SHN/Ulfborg. I påsken vandt mandskabet stensikkert med 4-0 over FS Vestthy, og seks dage efter blev det til en snitter på 5-1 mod Hanstholm IF. Arkivfoto: Morten Pedersen
Det ene øjeblik er man i den syvende himmel, og i det næste hiver man bolden ud af egne netmasker for femte gang. Seriefodbolden hænger uløseligt sammen med svingende præstationer, hvilket SHN/Ulfborgs seneste kampe også vidner om.

Vinderup: Bare seks dage efter at have vundet hele 4-0 over FS Vestthy - takket være målfarlige Michael Juulsgaard - fik SHN/Ulfborg smæk af Hanstholm IF.

Kort tid efter formåede holdet dog at hanke op i sig selv og dominere mod oprykkerne fra Vinderup IK. Alligevel bød lørdagen på en ny nedtur.

For selvom SHN/Ulfborg pressede Vinderup IK i bund og lagde sidste kamp i glemmebogen, kunne gæsterne lørdag ikke snyde bolden forbi VIK-målmanden, Mads Lauritsen.

I stedet var det hjemmeholdet, der kort inde i anden halvleg pludselig scorede efter en diagonal bold fra Kasper Boll Jensen. Jesper Skov blev målscoreren.

- Vinderup scorede på den eneste chance, de har. De stod defensivt og dybt, og det gjorde det svært for os, fortæller SHN/Ulfborg-træner, Michael Skovgaard.

Skuffelsen i modstanderens lejr kan VIK-træner Allan Nielsen godt sætte sig ind i.

- Ulfborg var meget på bolden, og det ville da også have været helt fortjent for dem at vinde, siger han.

Annonce

Kampen i tal

Vinderup IK - SHN/Ulfborg 1-0 (0-0)

Serie 2, herrer

Mål: 1-0 Jesper Skov (55.).

Andre lokale resultater

Herrer, serie 2

Borbjerg GU - Hanstholm IF 1-1

Mål: 0-1 Mathias Skinnerup (70.) 1-1 Peter Gramstrup Lauridsen (80.).

Damer, jyllandsserien

FC King George - Mejrup GU 2-2

Mål: 1-0 Heidi Terkildsen (14.) 1-1 Malene Nielsen (36.) 2-1 Anja Olesen (44.) 2-2 Sofie Brøndgaard Nielsen (48.).

Nu vender det

Helt skidt har det alligevel ikke været for SHN/Ulfborg. For et par uger siden var Michael Juulsgaard i hopla, da han 2. påskedag gik målamok og satte bolden i netmaskerne i fire omgange mod FS Vestthy.

Seks dage efter blev SHN/Ulfborgs målmand udvist i første halvleg i kampen mod Hanstholm IF, og holdet tabte med hele 5-1. Kontinuiteten mangler for vestjyderne, der efter lørdagens opgør placerer sig på en sjetteplads i den lokale serie 2-pulje.

Der er dog lys for enden af tunnellen.

- Vi træner rigtigt godt, og vi ser frem mod den anden halvdel af sæsonen. Vi er fortrøstningsfulde, for nu er de tre-fire skader til nøglespillere ved at være væk, siger Michael Skovgaard.

Et es i ærmet?

Netop nu kunne holdet nyde godt af profilen Laust Nørby, såfremt han finder samme gnisten fra november frem.

Otte mål på tre kampe diskede offensivspilleren, der også er dygtig på frispark, dengang op med.

- Laust gør det også godt, og der skal nok komme endnu mere fra ham, vurderer træneren.

Generelt har SHN/Ulfborg dog gjort fremskridt. Syv runder gik der i sidste sæson, før første sejr kom i hus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fiasko(le)

Det er næppe en overraskelse, at folkeskolereformen fra 2015 ikke er blevet en succes. Det har mange børn og forældre kunnet mærke på egen krop på dag til dag basis. Men at det fem år efter reformen står så elendigt til, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, nu har analyseret sig frem til, er alligevel bemærkelsesværdigt. Den helt grundlæggende tanke bag folkeskolereformen var sådan set rigtig nok; der var brug for at løfte fagligheden, især i kernefagene. Men i praksis har reformen ført til alt for rigid styring, alt for meget spildtid, alt for mange vikartimer, alt for mange frustrerede børn, lærere og forældre. De svageste elever, der skulle løftes med blandt andet understøttende undervisning, har ikke rykket sig en tøddel - de har i bedste fald stået stille. Og et af de mest konkrete og mærkbare resultater af den store reform er, at andelen af elever med høj trivsel i skolen er faldet. Folkeskolen er en grundsten i velfærdssamfundet. En god folkeskole med et højt fagligt niveau er dét, der kan give alle børn lige muligheder på trods af ulige udgangspunkter. Derfor skal man naturligvis tage VIVE’s konklusioner seriøst, inden alle landets børn og forældre finder ud af, hvor slemt det egentlig står til. Men der er næppe brug for en helt ny folkeskolereform - forskerne peger selv på, at det kan tage mellem fem og 15 år før store reformer for alvor slå igennem. Det har de færreste forældre nok tålmodighed til, og derfor kan der være brug for justeringer, inden den sidste elev har søgt tilflugt på en af landets mange succesfulde friskoler. Man kunne jo begynde med at sætte folkeskolen mere fri. En stor del af de bindende mål, der nok er indført i bedste mening, er endt som spændetrøje, og kunne afskaffes helt, og afløses af mere frihed til den enkelte skole i forhold til at opfylde folkeskolens formål. Det kunne måske give tid til ægte forældreinddragelsen og større metodefrihed. Og det bedste af det hele: Det koster ikke en krone.

Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Annonce