x
Annonce
Sport

Rutsjeturen som mange serie-hold kender til

De kender alt til svingende præstationer i SHN/Ulfborg. I påsken vandt mandskabet stensikkert med 4-0 over FS Vestthy, og seks dage efter blev det til en snitter på 5-1 mod Hanstholm IF. Arkivfoto: Morten Pedersen
Det ene øjeblik er man i den syvende himmel, og i det næste hiver man bolden ud af egne netmasker for femte gang. Seriefodbolden hænger uløseligt sammen med svingende præstationer, hvilket SHN/Ulfborgs seneste kampe også vidner om.

Vinderup: Bare seks dage efter at have vundet hele 4-0 over FS Vestthy - takket være målfarlige Michael Juulsgaard - fik SHN/Ulfborg smæk af Hanstholm IF.

Kort tid efter formåede holdet dog at hanke op i sig selv og dominere mod oprykkerne fra Vinderup IK. Alligevel bød lørdagen på en ny nedtur.

For selvom SHN/Ulfborg pressede Vinderup IK i bund og lagde sidste kamp i glemmebogen, kunne gæsterne lørdag ikke snyde bolden forbi VIK-målmanden, Mads Lauritsen.

I stedet var det hjemmeholdet, der kort inde i anden halvleg pludselig scorede efter en diagonal bold fra Kasper Boll Jensen. Jesper Skov blev målscoreren.

- Vinderup scorede på den eneste chance, de har. De stod defensivt og dybt, og det gjorde det svært for os, fortæller SHN/Ulfborg-træner, Michael Skovgaard.

Skuffelsen i modstanderens lejr kan VIK-træner Allan Nielsen godt sætte sig ind i.

- Ulfborg var meget på bolden, og det ville da også have været helt fortjent for dem at vinde, siger han.

Annonce

Kampen i tal

Vinderup IK - SHN/Ulfborg 1-0 (0-0)

Serie 2, herrer

Mål: 1-0 Jesper Skov (55.).

Andre lokale resultater

Herrer, serie 2

Borbjerg GU - Hanstholm IF 1-1

Mål: 0-1 Mathias Skinnerup (70.) 1-1 Peter Gramstrup Lauridsen (80.).

Damer, jyllandsserien

FC King George - Mejrup GU 2-2

Mål: 1-0 Heidi Terkildsen (14.) 1-1 Malene Nielsen (36.) 2-1 Anja Olesen (44.) 2-2 Sofie Brøndgaard Nielsen (48.).

Nu vender det

Helt skidt har det alligevel ikke været for SHN/Ulfborg. For et par uger siden var Michael Juulsgaard i hopla, da han 2. påskedag gik målamok og satte bolden i netmaskerne i fire omgange mod FS Vestthy.

Seks dage efter blev SHN/Ulfborgs målmand udvist i første halvleg i kampen mod Hanstholm IF, og holdet tabte med hele 5-1. Kontinuiteten mangler for vestjyderne, der efter lørdagens opgør placerer sig på en sjetteplads i den lokale serie 2-pulje.

Der er dog lys for enden af tunnellen.

- Vi træner rigtigt godt, og vi ser frem mod den anden halvdel af sæsonen. Vi er fortrøstningsfulde, for nu er de tre-fire skader til nøglespillere ved at være væk, siger Michael Skovgaard.

Et es i ærmet?

Netop nu kunne holdet nyde godt af profilen Laust Nørby, såfremt han finder samme gnisten fra november frem.

Otte mål på tre kampe diskede offensivspilleren, der også er dygtig på frispark, dengang op med.

- Laust gør det også godt, og der skal nok komme endnu mere fra ham, vurderer træneren.

Generelt har SHN/Ulfborg dog gjort fremskridt. Syv runder gik der i sidste sæson, før første sejr kom i hus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce