Annonce
Sport

Rusland tager VM-bronze på isen efter straffeslag

Rusland måtte ud i straffeslag for at sikre VM-bronze i ishockey, da Tjekkiet blev besejret.

Der skulle straffeslag til for at afgøre opgøret om bronzemedaljer ved VM i ishockey søndag.

Her var Rusland overlegne i forhold til tjekkerne, og dermed gik medaljerne til Rusland efter et opgør, der endte 2-2 i ordinær tid.

Tjekkiet misbrugte de tre første forsøg, og russerne scorede på to ud af de tre første forsøg, og da tjekkerne så misbrugte fjerde forsøg, så var kampen afgjort.

Mikhail Grigorenko satte målscoringen i gang i opgøret for russerne, da han skød langt ude fra efter 13 minutter af første periode.

Pucken fik lov at passere hele vejen i mål, og dermed var russerne foran 1-0.

Det holdt dog ikke længere, for Tjekkiet fik udlignet under et minut senere, da Michal Repík slap alene igennem og køligt scorede til 1-1.

Der var dog mere i tjekkerne i perioden, og med halvandet minut igen bragte Dominik Kubalik Tjekkiet foran 2-1 på et flot skud, hvor han nærmest var helt i knæ og dirigerede pucken i mål.

Igen blev der dog svaret hurtigt igen i opgøret, for anden periode var ikke mere end 40 sekunder gammel, da Rusland udlignede til 2-2.

Artjom Anisimov fik afsluttet, og pucken strøg mellem benene på den tjekkiske keeper, og dermed var der spænding.

Der blev dog ikke scoret mere i perioden, og med fem minutter igen af tredje periode var det stadig uafgjort, og der blev ikke scoret mere i perioden.

Dermed skulle holdene ud i forlænget spilletid, hvor der modsat i finalen skulle scores i løbet af ti minutter for at undgå en afgørelse efter straffeslag.

Der blev spillet tre mod tre, men der var ikke mål i holdene, og derfor blev det hele afgjort efter straffeslag.

Senere søndag mødes Canada og Finland i VM-finalen.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce