Annoncørbetalt indhold

Rusland har introduceret elektronisk visum

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Rusland er verdens største land. Indenfor international politik og handel er Rusland en stormagt. Derfor er der god grund til at holde sig gode venner med Rusland. Flere og flere finder Rusland som værende et interessant land at besøge. Det er altid spændende at opleve en ny kultur. Men skal man rejse til Rusland skal man sørge for at få styr på visum.


Annonce

Et visum til Rusland er et krav, hvis man vil rejse ind i landet. Rigtig mange lande kræver, at indrejsende har et visum med. Mange danskere kender det måske fra rejser til populære rejsemål, så som USA og måske Indien. Det kan virke uoverskueligt at skaffe dette visum. Men i en digitaliseret verden, kan man hente al nødvendig hjælp på internettet.


Hvorfor visum?

Men hvorfor er man begyndt med visum? Først og fremmest er et visum et dokument, som gør det muligt at rejse ind i det pågældende land. Det er ens eget ansvar at undersøge, om et visum er en nødvendighed for det givne land, man ønsker at rejse ind i. Visum bruges i bund og grund til at baggrundstjekke enhver persons oplysninger før indrejse.


Det er derfor en slags sikkerhedskontrol. Der er forskellige krav i forhold til visum i forskellige lande. Dog kræves det langt hen ad vejen af de fleste lande, at man indsender pas, billeder og udfylder en ansøgningsformular. Passet er et krav. I passet kommer selve visummet til at blive fastgjort. Nogle gange skal man også vedhæfte en detaljeret rejseplan.


Skal du rejse til Rusland?

Rusland er bare et af mange lande, som kræver et visum for rejsende. Det gælder uanset om det en privat rejse eller ferie, eller om man skal arbejde i landet. Det er blevet ret nemt at søge om visum til Rusland. Nu kan man nemlig få et elektronisk visum. Dette gør, at man slipper at skulle forbi ambassaden i København for at få de fysiske dokumenter.


Man slipper også for at give et fysisk pasbillede og afgive et fingeraftryk. Derved sparer man en del tid og penge. Skal man til Rusland og derved have et visum, skal man vide, at der findes tre forskellige slags visum. Hvilket visum man skal have, afhænger af hvilken del af Rusland, man skal besøge.


Tre forskellige visum

Skal man til Skt. Petersborg, skal man anskaffe sig det visum, som hedder Skt. Petersborg e-visa. Dette gør det muligt at rejse til Skt. Petersborg og Leningrad-regionerne. Vil man til den del, der hedder Kaliningrad, skal man vælge det, der hedder Kaliningrad e-visa. Her kan man derved rejse dertil, samt russiske dele mellem Polen og Litauen.


Det tredje visum passer til Ruslands Fjernøst. Har man dette, kan man besøge stort set alle dele og regioner i fjernøsten i Rusland. Dette dækker blandt andet over Sakhalin Oblast, Amur Region og mange flere. Hvis man skal til et andet område end de nævnte, er man dog nødt til at tage et smut forbi ambassaden i København.


Få styr på det praktiske

Enhver rejse kræver lidt planlægning. Uanset hvor meget man ikke ønsker at planlægge, er der altid nogle få praktiske ting, som skal være i orden. Tager man Rusland som eksempel, er det altså vigtigt at tjekke op på krav i forhold til visum. Uden dette er det umuligt at komme ind i landet. Kommer man alligevel ind uden visum, opholder man sig i landet ulovligt.


Dette kan godt gå hen og blive en dyr omgang. Det koster også en smule at få lavet sit visum. Der er nemlig en del papirarbejde bag enhver ansøgning til visum. Det gælder uanset om den bliver godkendt eller ej. Derfor skal man stadig betale, selvom den ikke godkendes. Der er nogle forskellige ting, som kan gøre, at ens ansøgning ikke godkendes.


Visumkrav

Der er som nævnt tidligere en række krav til ansøgningen. De krav kan også variere alt efter, hvilket land, man gerne vil besøge. Først og fremmest skal ens pas være gyldigt i mindst 6 måneder fra afrejsedato. Ens pas skal desuden have mindst 2 sider, som er blank. Heldigvis er der ofte rigtig mange sider i et pas.


Desuden er det vigtigt, at man har en personlig e-mail. Det er nemlig her, som man modtager sit russiske visum. Derfor bør man også altid dobbelttjekke, om man har stavet sin e-mail rigtigt i selve ansøgningen. Pasfotoet skal være vellignende og må kun være i alt 6 måneder gammelt. Samtidig skal baggrunden på dette billede være hvidt.


Ankomst i Rusland

Når man så ankommer til Rusland, er der nogle ting, man skal huske at have med. Det er selvfølgelig vigtigt, at man medbringer sit pas. Her er det igen vigtigt at nævne, at der skal være mindst 6 måneders gyldighed tilbage på. Selvom det meste foregår digitalt, skal man også medbringe en fysisk kopi eller dokument af sit elektroniske visum.


Dette er selvfølgelig også meget praktisk at have med, hvis uheldet med sin smartphone skulle være ude. Så har man i hvert fald altid sit visum ved hånden. Rejseforsikring er desuden et must at have med til Rusland. Sidst men ikke mindst skal man medbringe returbilletten. Det gælder uanset, om det er med fly, bus eller skib.


Elektronisk visum

Man kan læse om mange flere krav og regler til visum ved indrejse i Rusland på internettet. Et visum til Rusland er gyldigt i 30 dage fra udstedelsesdatoen. Der findes en række grænsekontrolsteder, hvor man skal igennem for at kunne rejse ind eller ud af landet. En anden mindre, men vigtig detalje er, at ens navn skal staves helt rigtigt.


Er ens navn ikke stavet helt identisk som på passet, kan man risikere at blive afvist ved grænsen. Dette kan blive problematisk og ikke mindst meget dyrt. Igen er det ens eget ansvar at få styr på alle de praktiske ting i forbindelse med ansøgning om visum. Det gælder uanset hvilket visum-land, man skal rejse til.

Nogle hurtige om Rusland

Rusland er et stort – det største land i verden. Faktisk strækker landet sig over 11 forskellige tidszoner. Grundet det store areal vil man også kunne opleve mange forskellige slags miljø og klima. Der er alt fra nåletræer, til store bjergkæder og kystlinje. Størstedelen af Rusland har et klassisk indlandsklima. Der er meget lidt nedbør. Vintrene er lange og kolde.


Somrene er derimod korte og varme. Det kan på mange måder minde en smule om det danske klima. Efter industrialiseringen i Rusland, er landet i dag i store miljømæssige problemer. Faktisk er hele 75% af ferskvandet i landet ikke egnet som drikkevand. Dette skyldes også radioaktiv forurening tilbage i 1950. Dog er der ingen tvivl om, at Rusland er en oplevelse.

 Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.