Annonce
Struer

Roterende dimission sikrer alle håndtryk og tale

Den traditionelle dimission fra Struer Statsgymnasium er i år erstattet af coronasikker udgave, hvor studenterne fra gymnasiets seks studieretninger alle sikres rektors tale og håndtryk. På en sikker og tryg måde. Arkivfoto: Morten Stricker
Afgangsklasser siger pænt farvel og tak for huen på Struer Statsgymnasium fra fredag formiddag
Annonce

Struer: Afstand og hygiejne er stadig kodeord i en tid, hvor restriktioner nok er lempet, men Covid-19 stadig er en blind passager.

Det sætter også sit præg på årets dimission for afgangsklasserne på Struer Statsgymnasium.

For at holde sig inden for reglerne har gymnasiet i år måttet opfinde et rotationssystem, der sikrer behørig afstand, afsprittede håndtryk, overrækkelse af beviser og plads til stolte forældre.

Vicerektor Christian Donslund fortæller, at HF-eleverne og deres forældre åbner ballet klokken 10. Herefter er der afmålt 30 minutter til musik med band, rektors tale og håndtryk. Herefter forlades pladserne, og der fotograferes i et andet område på skolen.  Mens der knipses, krammes og nydes et glas bobler, har næste studieretnings afgangsklasser indtaget stolene, og en ny dimission kan gå i gang.

I alt skal gymnasiet have afgangsklasser i de seks studieretninger igennem processen på de afmålte 30 minutter med tale og håndtryk på en tryg og sikker måde.

- Det er fantastisk, at vi er nået så langt, at vi kan holde en dimission. Ikke en dimission som vi plejer, men en anden slags dimission, der afspejler situation med Covid-19 lige nu, siger Christian Donslund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce